Známky nie sú všetko: Títo v škole nehviezdili, no dosiahli viac ako väčšina z nás

Známky nie sú všetko:
Ilustračné foto
Zdroj: Instagram
2022-06-30 14:00:00 |

Deti dnes priniesli domov vysvedčenia. Trápite sa, ak na nich nie sú samé jednotky? Zbytočne. Školský prospech neznamená, že dieťa raz bude úspešné či neúspešné.

To, že niekto nenosí samé jednotky nemusí byť predzvesťou toho, že sa v živote neuchytí. To ste už určite počuli veľakrát, no aj tak by vás dobré známky či hodnotenie na vysvedčení potešili. Komu by sa to nepáčilo... V skutočnosti však možno bude raz omnoho úspešnejší váš dvojkár, trojkár či prepadajúci potomok. Namiesto toho, aby ste rozmýšľali, aký trest či zákaz mu za vysvedčenie naparíte, radšej si všímajte, čo vaše dieťa baví a sústreďte sa na rozvíjanie tejto jeho stránky. Pozrite sa s nami na niekoľko známych a úspešných ľudí, ktorým škola veľa nehovorila.

Cameron Diaz

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Cameron Diaz (@camerondiaz),

Úspešná hollywoodska herečka k premiantom nikdy nepatrila. Základnú školu ako tak zvládla, no strednej veľa nedala. Už v šestnástich rokoch sa začala naplno venovať modelingu a po čase sa z nej stala herečka. Jednotky na vysvedčení by jej asi ku kariére nepomohli, ak by nemala talent, ktorý dokázala naplno zúročiť.

2. Simon Cowell

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa simon.cowell.forever (@simon_cowell.spam),

Na školu, ktorá ho nikdy nebavila, sa rovnako ako Cameron vykašľal v šestnástich aj najznámejší kat v súťaži American Idol, ktorú vysielajú televízie po celom svete. Sústredil sa na šoubiznis, najskôr pracoval nejaký čas v otcovej firme a neskôr presedlal na vyhľadávanie hudobných talentov. Simon je príkladom toho, že ak človek pochopí, čo ho baví, dokáže s trochou šťastia preraziť v akejkoľvek oblasti.

3. Albert Einstein

Najvýznamnejší vedec a fyzik 20. storočia je už legendárnym príkladom človeka, ktorému sa v škole nedarilo, no jeho meno poznáme všetci. Traduje sa, že prepadal z matematiky a fyziky, to však nie je pravda. Naozaj bol priemerným študentom, no nešli mu humanitné vedy a jazyky, v matematike a fyzike, naopak, vynikal. Jednoducho, pochopil čo ho baví a akou cestou sa uberať. To, že z francúzštiny prepadal, nijako jeho úspech neovplyvnilo.

Kenu Reeves

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Mariana Resende (@resende.marii),

Kanadský herec to nemal v živote ľahké. Vďaka matke, ktorá často striedala partnerov a bydliská, sa nedokázal v žiadnej škole presadiť a ukázať svoje vedomosti. Nemal dobý prospech ani správanie. Z ročníka do ročníka prechádzal s odretými ušami a problémom bola aj jeho dyslexia. Počas stredoškolských čias stihol za päť rokov vystriedať štyri školy! Dokonca ho vylúčili aj z hereckej školy Etobicoke School of the Arts v Toronte. Strednú školu sa mu podarilo dokončiť iba vďaka láske k hokeju, ktorému sa v študentnsom tíme aktívne venoval a ak by sa nešťastne nezranil, možno by patril k hviezdám hokejového neba. Osud to však zariadil inak a z neúspešného žiaka sa stal úspešný a vyhľadávaný herec známy po celom svete.

Steve Jobs

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Cubiccode Digital Media LLP (@cubiccode.in),

Jeden z najväčších technologických vizionárov, zakladateľ spoločnosti Apple, v škole nepatril ani náhodou k bezproblémovým žiakom. Naopak, bol to riadny kvietok, z ktorého sa učiteľom ježili vlasy. Nechýbal pri žiadnej „lumpárni“, ktoré často práve on vymýšľal. Ako sám priznal, napríklad raz s kamarátmi vyrobili plagáty s výzvou, aby si všetci priniesli do školy svojich domácich miláčikov a výsledkom bol šialený cirkus. Po škole psy naháňali mačky, pomedzi nich sa prechádzali korytnačky či skrývali sa morské prasiatka. Jednej učiteľke spôsobil s kamarátom „nervový šok“, keď pod jej stoličku umiestnili výbušninu. Nevyhol sa ani drogám.

Richard Branson

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Richard Branson (@richardbranson),

Zo školy po neveľmi úspešnom štúdiu odišiel v šestnástich, aby založil svoj prvý časopis Student. Prvý podnikateľský úspech však zažil až so spoločnosťou zameranou na predaj platní. Vďaka tomu, že ich predával prostredníctvom zásielkovej služby, kde si mohol dovoliť nižšie ceny a mal veľa reklamy v rozbehnutom časopise Student, sa dobre uchytil.  Peniaze, ktoré zarobil, investoval do nahrávacej spoločnosti Virgin Records.  Ako sa hovorí, úspech plodí úspech a jeho meno dnes nájdeme za mnohými spoločnosťami v rôznych oblastiach. Miliardár je dôkazom toho, že škola nie je v živote najdôležitejšia. Aj svoje deti vedie k tomu, aby nespoznávali život cez teoretické vedomosti, ale cestuje s nimi po celom svete a ukazuje im ho v reále. Nuž, to si každý z nás dovoliť nemôže...

 Oprah Winfrey

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Oprah (@oprah),

Známa americká moderátorka, herečka a vydavateľka časopisu je považovaná za najbohatšiu Afroameričanku 20. storočia. Jej detstvo však pripomínalo skôr peklo ako normálny život. Narodila sa v americkom štáte Mississipi ako nechcené dieťa dvoch nezosobášených tínedžerov, ktorí sa predtým takmer nepoznali a nedokázali sa o ňu postarať. Žila s prísnou a chudobnou babkou, ktorá ju obliekala do šiat ušitých z vriec na zemiaky. V deviatich rokoch si ju zobrala matka, od ktorej sa snažila stále utiecť, lebo sa o ňu vôbec nestarala. Vďaka tomu sa dostala aj do väzenia pre mladistvých. Pri takomto živote nebolo času a energie na učenie a tak to aj vyzeralo so školskými výsledkami malej Oprah. V 14. rokoch bola znásilnená a otehotnela. Narodil sa jej synček, ktorý onedlho zomrel. Po mnohých útrapách ju súd zveril veľmi prísnemu otcovi, pre ktorého bolo vzdelanie veľmi dôležité. Životom skúšané dieťa zistilo, že učenie ho baví a z Oprah sa stala vynikajúca a ambiciózna študentka. Počas strednej školy začala vďaka svojmu príjemného hlasu pracovať ako moderátorka nashvillského rádia WVOL a po maturite sa prihlásila na herectvo. Tam už začalo dobré obdobie, v ktorom zúročila všetky svoje skúsenosti a postupne sa vypracovala na neuveriteľne úspešnú ženu, ktorú je každému cťou stretnúť.

Jim Carey

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa West Volleyball Club (@westvbc),

Tento herec je ďalším príkladom toho, ako sa z chudobného chlapca stal úspešný muž. Kanadský komik vyrastal na predmestí Toronta a mal šťastnú povahu. Vždy bol extrovertom, ktorý aj napriek chudobnému životu všetkých zabával. Keďže rodina nemala peňazí nazvyš, pracovať začal už ako štrnásťročný. Po škole ho každý deň čakala osemhodinová šichta v továrni. Takýto život rodinu začal ničiť a tak sa presťahovali do obytného prívesu. Otec pomáhal synovi s rozvíjaním jeho komediálneho talentu a vďaka ambicióznosti sa vypracoval na jedného z najlepších komikov svojich čias.

Fotogaléria


Foto: gettyimages.com
Autor: © Zoznam/az

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia