5-krát, ako si udržať zdravý vzťah (aj s deťmi)

5-krát, ako si udržať
Ilustračné foto
Zdroj: gettyimages.com
2019-06-27 13:40:54 |

Ste radi, že máte deti, pretože bez nich by to skrátka nebolo ono. Ale niekedy sa vám predsa len zacnie po väčšej romantike, po ničím nerušenom milovaní, po troche voľného času....

Keď už nie ste iba ja a ty, ale pribudne k vám jedno, dve, tri či viac detí, priority sa zmenia a neraz, ani neviete ako, sa zmeníte aj vy. Starosti, plánovanie, upratovanie, behanie okolo potomkov dokážu manželksý život premeniť na takú rutinu, že úplne zabudnete na tú iskru, ktorá vás kedysi spojila. Ponúkame vám niekoľko tipov, ako aspoň občas vrátiť do vášho spoločného života to, pre ktorý ste sa dali dokopy.

„Manželská erotika nie je môj koníček," chvastá sa pred kamarátmi jeden z hrdinov českého filmu S tebou ma baví svet. A potom večer na bežkách ponáhľa cez hory a doly na schôdzku nie s milenkou, ale so svojou vlastnou ženou, po ktorej aj po rokoch manželstva stále túži. Čo všetko môžete urobiť, aby to stále medzi vami iskrilo? Nezabudnite si spraviť čas na svoje manželstvo.

Štúdie ukazujú, že s príchodom detí sa môže znížiť manželská spokojnosť. „Čas, kedy sa z partnerov stávajú rodičia je najstresujúcejším obdobím pre pár. Ak sa o vzťah rodičia prestanú starať, môže sa rozpadnúť,“  hovorí terapeutka Leah Ottowová z New Approaches. Ako pripomína, udržiavanie zdravého vzťahu je jedným z najlepších darčekov, ktoré môžete dať vašim deťom.

1. Na rande do zoo, ale vo dvojici

Určite má aj vaša rodina pár miest, ktoré kvôli deťom navštevuje pomerne často. Zoologická alebo botanická záhrada, akvapark, múzeum, miestne cyklotrasa alebo aj nákupná galéria, prečo nie? Máte zaistené stráženie detí a chcete utužiť vaše manželstvo? Návšteva známeho miesta, ale bez detí, dostane úplne iný rozmer. Len si to predstavte: Zoologická záhrada v sobotu na večer, vonku nádherné počasie, prechádzate sa ruka v ruke a nikde nikto, len v pavilóne tigrov pár batoliat s rodičmi - a vy dvaja si ani nemusíte tajne kradnúť bozky, pretože sa o vás vôbec nikto nezaujíma. Stačí takto stráviť dve - tri hodinky a budete mať pocit, že vaše vzťahové "baterky" dobili naozaj poriadne.

2. Wellness

Dohodnite sa s babkou a dedkom, že od piatkového popoludnia do sobotného či nedeľňajšieho večera bude váš drobec u nich „prázdninovať“ a vy budete mať dva či tri dni len a len pre seba. Čo urobíte? Iste, môžete si otvoriť fľašu vína, pustiť si film na DVD a len tak sa povaľovať. Alebo, ak si chcete naozaj oddýchnuť a vystúpiť z „vlaku plného ubíjajúceho stereotypu“, dopredu si rezervujte noc v hoteli s raňajkami, masážou a spoločnou vírivkou. Ak máte malé dieťa či deti, radšej si rezervujte hotel do 30 km od vášho bydliska, aby ste boli dostupní, keby sa náhodou niečo dialo. Nemusí sísť vyslovene o romantický hotel. Dôležité je, aby vám vybrané miesto bolo príjemné. Rezervujte si izbu a už sa len tešte! 

3. Za kultúrou

Boli ste zvyknutí vo dvojici chodiť na koncerty, do divadla alebo do kina? Keď ste traja či štyria, už je to horšie a ak sa vám aj podarí takýto kultúrny výlet uskutočniť, je to skôr práca ako oddych. Na rad zase a opäť prichádzajú starí rodičia. Tí si užijú malých drobcov a vy si užijete koncert či divadlo.

4. Dobré jedlo

Cnie sa vám po časoch, kedy ste doslova „vymetali“ indické alebo thajské reštaurácie? Chýba vám jedlo, ktoré si s malými deťmi nemôžete dať, pretože pre nich vôbec nie je vhodné alebo by im ani nechutilo? Vyrazte s priateľmi do reštaurácie alebo si doma spravte silne korenené, štipľavé, rybie špecialitky.

5. Spoločný šport a môže byť aj s deťmi

Chcete sa predsa jeden druhému páčiť! Zvoľte si peknú vychádzkovú trasu a s deťmi si dajte „do tela“. Potom si môžete ísť aj zaplávať, deti sa riadne unavia a večer je už len váš.

Prečítajte si tiež:

Takto môžu deti posilniť váš vzťah

3-krát ako byť matka "kamoška" a neprekročiť hranice

 

 

Fotogaléria


Foto: gettyimages.com
Autor: © Zoznam/kch
Zdroj: realsimple.com

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia