Päť dôvodov, prečo mať sex s manželom každý deň

Päť dôvodov, prečo mať
Ilustračné foto
Zdroj: thinkstock.com
2019-06-23 00:30:00 |

Stali ste sa mamou a zrazu si neviete na sex s manželom nájsť čas? Pre mnohé sa stal iba povinnosťou, z ktorej sa vykrúcajú. Sú predsa takú unavené a majú ešte toľko práce...

Ak aj vy prežívate niečo podobné, nie je to nič výnimočné. Prieskumy jasne ukazujú, že rodičia si intímnu blízkosť toho druhého užívajú omnoho „diétnejšie“ ako bezdetné páry. Dôvodom je množstvo povinností spojených so starostlivosťou o deti, o domácnosť či stres a únava z roboty. Kým kedysi ste blízkosť toho druhého milovali, dnes si občas „zasexujete“ len preto, lebo to patrí k manželstvu, no máte pocit, že by ste bez toho pokojne vydržali.

Tými, kto má o pohlavný styk  menší záujem, sú obvykle ženy. Dajte si však pozor, nie ste iba matkami, ale aj partnerkami.  Spisovateľka Meg Conley, ktorá sa špecializuje na tému ženstva, materstva a detí pripomína päť dobrých dôvodov, pre ktoré by ste mali mať manželský sex každý deň alebo aspoň niekoľkokrát do týždňa:

1. Stať sa mamou neznamená prestať byť ženou. Väčšina z nás trávi pri deťoch čas tým, že sa hráme s nimi s bábikami, autíčkami, pomáhame im skladať kocky, prebaľujeme, varíme, utierame jedlo z oblečenia, chodíme do parku a na ihriská, do detských kútikov a podobne. Tam sú tie časy, keď sme sa tešili na bozkávanie s chlapcom alebo sme sa trikrát prezliekli, než sme vyšli von. Mamy často akoby zabudli na tieto časy a stali sa z nich kuchárky, upratovačky, opatrovateľky. Ale vy ste aj niečo viac. Ste žena! A viete sa úžasne bozkávať. Je krásne nájsť samu seba cez dotyky niekoho iného, cez dotyky otca vášho dieťaťa, pri pohľade na ktorého vám kedysi išlo vyskočiť srdce.

2. Ak chcete, aby sa váš manžel správal ako muž, musíte mu to dopriať.  Teda, ak chcete, aby sa tak správal k vám, nie k inej...  Kým žena potrebuje k tomu, aby sa cítila milovaná, od muža množstvo prejavov, on je omnoho jednoduchší. Potrebuje byť najedený a potrebuje sex. Tak to proste je. Naozaj. Myslite na to. Keď sa vráti z práce (stále lepšie, keď sa vracia k vám ako keby radšej chodil po práci inam), privítajte ho úsmevom a bozkom. Zahoďte komplexy a ukáže mu svoje telo. Nech je podľa vás akokoľvek neestetické, pre vášho manžela je sexi. Ak sa muž cíti milovaný, nemá potrebu hľadať si niekoho iného.

3. Partneri potrebujú mať každý deň aspoň chvíľku sami pre seba. Zavrite oči a vráťte sa do čias, keď vás vzrušoval každý jeho pohyb, gesto, každé slovo, ktoré povedal. Stále je to on, ten, kto rozbúchal vaše srdce na plné obrátky a ruky sa vám pri jeho dotyku potili. Roky, účty a starosti ho síce zmenili, ale vo vnútri je to ten chlapec, do ktorého ste sa zaľúbili. Každý večer, keď deti zaspia, je šanca, že ho v posteli znovu nájdete.

4. Sex zmierňuje stres. Ako mama prežívate stres od rána do večera. Prečo nevyužiť šancu takto príjemne sa po celom dni odreagovať?

5. Sex je zábavný a uvoľňuje. Prečo vlastne tak rýchlo odmietame dobré veci v živote? Ochotne vymieňame plienky, perieme, upratujeme, vláčime ťažké nákupy, pomáhame deťom s domácimi úlohami, chodíme sa týrať do posilňovne, depilujeme si nohy... a keď príde na sex, pri ktorom sa môžeme uvoľniť a cítiť sa milované, vyhovárame sa na bolesti hlavy, na únavu a na x ďalších problémov. Povedzte, dievčatá, nie je to trochu na hlavu?

Čo s tým? Je to jednoduché – uložte deti do postele, vykašlite sa na riady a podlahy môžete tiež poumývať zajtra. Objavte v sebe to mladé zaľúbené dievča, ktoré túžilo presne po tom chlapcovi, ktorého má teraz v posteli každú noc. Život nie je dlhý a krásne okamihy je škoda odhadzovať. 

Prečítajte si tiež:

Takto môžu deti posilniť váš vzťah

Zistite, kedy treba sexovať, ak chcete otehotnieť

Fotogaléria


Foto: gettyimages.com
Autor: © Zoznam/az

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia