Naštvaný otec zavesil na internet fotku dcérinej rozhádzanej izby

Naštvaný otec zavesil na
Ilustračné foto
Zdroj: Twitter/Nicky Campbell
2019-06-20 00:30:24 |

Moderátor BBC Nicky Campbell si povedal, že stačilo a na Twitteri zverejnil snímku izby jeho dospievajúcej dcéry. Reakcie nenechali na seba dlho čakať.

I keď Nicky neskôr tvrdil, že fotku zverejnil zo žartu a dcéra o tom vedela, rozpútal riadnu diskusiu. Mnohých rodičov inšpiroval k tomu, aby tiež ukázali, v akom stave majú ich menšie či väčšie deti svoje izby. A veru je na čo pozerať...

 

Nenájdeme snáď rodičov, ktorí by nemuseli deťom nikdy dohovárať, aby si upratali v svojej izbe. Nemôžu predsa čakať, že to za nich urobia vždy oni. Vedci dokonca radia, aby sme malým upratovaním a drobnými domácimi prácami poverovali už batoľatá! Nič to však nemení na tom, že mnoho rodičov pri pohľade na detskú izbu len neveriacky krúti hlavami a rozmýšľa, kde sa všetky tie veci nabrali a ako je možné, že z usporiadanej čistej miestnosti sa za veľmi krátky čas môže stať miestnosť, v ktorej to vyzerá ako po výbuchu bomby.

Samozrejme, u tých menších to obvykle vyzerá ešte ako-tak prijateľne, lebo im s upratovaním pomáhame, pripravte sa však na to, že tým starším nejaký ten „bordelík“ ani náhodou neprekáža a v určitom veku je to vážne na šľak trafenie.

„Moju dnes 18-ročnú dcéru som odmalička viedla k poriadku. Spolu sme upratovali hračky, knižky, stolík, pomáhala mi s vysávaním aj utieraním prachu a dokonca ako prváčka na základnej škole už dokázala náš byt vyriadiť sama. Bola som na ňu taká pyšná. Moje šikovné dievčatko. Keď však prišla puberta, nestačila som sa diviť. V jej dovtedy čistučkom kráľovstve to vyzeralo ako v chlieve. A jej to bolo úplne jedno. Teraz sa to začína trochu meniť k lepšiemu, ale už neverím tomu, že až raz bude žiť niekde vo svojom, dokáže tam udržať poriadok,“ posťažovala sa mama Jana.

„Moja dcéra má takmer 20 a vždy, keď jej pripomeniem, že by si mala upratať izbu, dostanem odpoveď, že sa práve na to chystala. Len nikdy k tomu akosi nepríde. Špinavé riady odnášam radšej ja, lebo sa mi nechce čakať, až začnú chodiť po byte,“ pridáva sa ďalšia mama dospievajúcej dcéry.

„My sme počas celej základnej školy vyťahovali spod postelí našich detí nezjedené, často už aj  plesnivé desiaty. Donekonečna. Mysleli sme, že dohováraním niečo docielime. Nepomohlo. Teraz, keď už majú vlastné rodiny, syn sa mi posťažoval, že jeho dcérka, prváčka, hádže desiaty pod posteľ. To je karma, pomyslel som si,“ pridal svoju skúsenosť jeden z otcov.

„Moja dcérka mala roky vo zvyku vždy, keď sedela na toalete, prilepovať na okolité steny šušne. A vôbec jej to neprišlo nechutné. Vážne, vždy keď opustila túto miestnosť doma, nabehli sme s manželkou a už sme to utierali. A rovnako to vyzeralo pri jej posteli alebo dokonca ich rada prilepovala na radiátor v izbe. Inak, predstavte si, doteraz sa s tým na verejných toaletách stretávam. Napríklad aj v obchodných centrách. A nie, nelepí ich tam moja dcéra J Tento divný zvyk má asi viac šudí ako by sa zdalo,“ napísal k téme neporiadku ďalší otec.

Podobných príspevkov a skúseností nájdeme veľa. Tak sa zdá, že to treba len prežiť a zvyknúť si na to, že istej vekovej skupine neporiadok jednoducho neprekáža. Deti na prahu dospelosti majú evidentne úplne iné starosti ako upratovať si izby :)).

Prečítajte si tiež:

10 dôležitých vecí, ktoré by ste mali deti určite naučiť

Žiaci si upratujú triedy aj toalety sami: Dôvod je neuveriteľný

Fotogaléria


Foto: Twitter
Autor: © Zoznam/az

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia