Takto môžu deti posilniť váš vzťah

Takto môžu deti posilniť
Ilustračné foto
Zdroj: Thinkstock.com
2019-05-19 00:30:11 |

Ste s partnerom už dlhšie a máte pocit, že sa začínate vo vzťahu nudiť alebo ide kamsi do stratena? Tak hor sa do plodenia detí! Pri tých na význam slova nuda zabudnete.

„Boli sme spolu skoro šesť rokov, chodili sme na večere, do kina, do divadla, víkendy sme občas preležali v posteli a bolo nám super. Veľa sme cestovali a spoznávali nové krajiny. Poznali sme svoje zvyky – Joe nakúpil zásobu mojich obľúbených keksíkov aj na mesiac dopredu a ja som sa naučila nastaviť budík o hodinu skôr, než potreboval vstávať. Náš vzťah bol silný, len občas sa medzi nás vkradla nuda,“ hovorí dnes trojnásobná mamička Jenny. „Dnes, po 23 rokoch, čo poznám manžela, môžem povedať, že príchod detí vzťah medzi nami posilnil. Samozrejme, nie je to tak u každého. To, čo nás dávalo viac dokopy, iných rozdeľovalo. Závisí to od uhla pohľadu...,“ hovorí. 


Ktorých päť vecí  najviac utužuje vzťah, i keď si to neuvedomujeme?

1. Či sa už milujete alebo ste k sebe chladní či si dokonca riadne leziete s partnerom na nervy, po príchode detí na svet vám nikdy nechýba téma na konverzáciu. Je to od mlieka cez pocikané a pokakané plienky, neporiadok, zdravie, školské projekty, peniaze na výlety až po.... Jednoducho, ak máte deti, vždy je téma, o ktorej sa s partnerom môžete rozprávať.

2. Už nikdy nebude pre vás sex úplnou samozrejmosť. Časy, keď ste na seba skočili kedykoľvek ste si zmysleli, sú pri deťoch preč. Vzdialenou spomienkou. Teraz sa budete musieť najskôr prispôsobovať potrebám detí a o pár rokov sa schovávať, aby vás „nenačapali“ v nevhodnej chvíli... O to viac si však v rámci možností budete intímnosti s partnerom vychutnávať.

3. Nuda je minulosťou. Váš život bude naplnený až po okraj vzrušením. Neskoré nočné výlety na pohotovosť s chorým dieťaťom či zúfalé hľadanie stratenej baletnej črievičky tesne pred odchodom na prvé dôležité vystúpenie bude po narodení detí patriť k činnostiam, o ktorých ste predtým ani netušili a zrazu sa stanú súčasťou vašej každodennej existencie.

4. Jedného dňa príde tá chvíľa – obvykle je to vtedy, keď sa z najmladšieho dieťaťa stane teenager, keď budete túžiť, aby bol doma aspoň niekto, kto vám povie, že vás má naozaj rád. Vtedy oceníte človeka, s ktorým ste si kedysi sľúbili stáť bok po boku v dobrom aj zlom, v chorobe aj v zdraví... Ak to s vami až doteraz vydržal. To je láska...

5. Keď máte novorodenca s kolikou alebo batoľa, ktoré sa v noci pocikáva či nevie dobre spať, máte pocit, že strasti rodičovstva sú nekonečné. Ale čas naozaj letí. I keď sa vám niekedy bude zdať, že to neskončí, verte, že skončí... A skončí to skôr, než by ste si mysleli. Ešte príde čas, keď budete chcieť vrátiť čas a s úsmevom na perách budete spomínať na tie krásne chvíle, keď bolo to malé ukričané klbko úplne závislé na vás a vašej láske. Je strašne fajn mať pri sebe človeka, ktorý zdieľa tieto nádherné spomienky s vami a pripomenie vám, že naozaj ste prvý rok života vašich detí presedeli na zadnom sedadle auta, len aby sa tam v autosedačke necítili osamelé... A že ste plakali od lásky a šťastia len preto, lebo sú...

Prečítajte si tiež:

Najťažšie je zostať nad vecou pri výchove detí v tomto veku

Rodinné tradície: Päť tipov, ktoré môžete zaviesť

Fotogaléria

gettyimages.com
Autor: © Zoznam/az

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia