Tajomstvá Archieho fotenia: Zmeny na poslednú chvíľu a špinavý koberec

Tajomstvá Archieho fotenia: Zmeny
Ilustračné foto
Zdroj: tasr.sk
2019-05-09 16:30:57 |

Krátke stredajšie stretnutie vojvodu a vojvodkyne zo Sussexu dva dni po narodení ich synčeka s s médiami bolo naplnené zvláštnymi a sladkými momentami.

Harry (34) a Meghan (37) strávili predstavovaním svojho synčeka Archieho len 3 minúty, no zábery a fotografie, ktoré vznikli, budú ľudia obdivovať aj v nasledujúcich rokoch. Ako trojčlenná rodina sa pred pozvané médiá po prvýkrát postavili dva dni po narodení syna vo Windsorskom zámku, neďaleko ktorého sa nachádza ich rezidencia Frogmore Cottage. Napriek tomu, že tím ich zamestnancov všetko starostlivo zorganizoval, niektoré veci nešli podľa plánu.  

Na poslednú chvíľu museli zmeniť miesto

Meghan a Harry pôvodne chceli, aby prvé fotky s ich synčekom vznikli na schodoch za Windsorským zámkom, na tom istom mieste, kde vznikla jedna z ich najobľúbenejších svadobných snímok. Na čiernobielej fotografii sú mladomanželia uvoľnení a široko sa usmievajú. Práve tento záber označili mnohí za najkrajší zo všetkých ich svadobných. Typické britské počasie, ktoré v stredu panovalo, nedovolilo uskutočniť stretnutie vonku a tak prišiel na rad scenár „mokrého počasia“. Rodinka preto pózovala medzi hradnými múrmi. Namiesto romantického schodišťa si vybrali historickú a krásnu sieň sv. Juraja.

 

Meghan a Harry si pozvali aj vlastného fotografa

Okrem pozvaných fotografov z vybraných médií mali novopečení rodičia na stretnutí aj vlastného fotografa, ktorý urobil snímky priamo pre nich. Bol ním Chris Allerton, ktorý je tiež autorom niekoľkých svadobných záberov páru. Práve on mal aj pri stredajšom fotení najlepšie miesto, aby mohol urobiť čo najlepšie fotky.

Z jeho dielne sú tri zo zverejnených fotiek, ktoré obleteli svet. Prvý záber ukazuje pár, ktorý vošiel do miestnosti zlomok sekundy pred tým, než sme mohli zahliadnuť tvár ich bábätka, druhým je čierno-biely záber ukazujúci láskyplný pohľad rodičov na drobčeka a posledným tiež čierno-biely záber, na ktorom pár so synčekom v náručí odchádza od fotografov. Harry nesie Archieho a Meghan má ruku položenú na jeho chrbte. Chris Allerton sa podpísal aj pod krásnu fotku, na ktorej zvečnil prvé stretnutie Archieho s prababkou Alžbetou II.

Stretnutie trvalo dlhšie ako bolo naplánované

Pred stretnutím dostali novinári a fotografovia pokyny, podľa ktorých bolo možné fotiť 10 sekúnd a potom mohli položiť tri stručné otázky. Nakoniec sa však Harry s Meghan až tak neponáhľali a bolo vidno, že o synovi hovoria s radosťou. Celé stretnutie nakoniec trvalo 3 minúty, čo bolo dlhšie, ako médiá predpokladali.

Meghanina mama stála neďaleko

Doriu Ragland (62), ktorá stála po dcérinom boku aj pri pôrode, síce na stretnutí s médiami vidieť nebolo, no Meghan ju niekoľkokrát spomenula. Bola prítomná aj pri prvom stretnutí Archieho s kráľovnou Alžbetou II. Zdá sa, že v kráľovskej rodine si pomaly, ale isto hľadá svoje miesto a je veľmi pravdepodobné, že bude jednou z hlavných osôb, ktoré budú Meghan pomáhať so starostlivosťou o synčeka.

Koberec upratovali na poslednú chvíľu

Tesne pred tým, než vstúpili do sály Meghan a Harry so synčekom a začali cvakať fotoaparáty, bolo potrebné dať do poriadku koberec, po ktorom rodinka prišla. Tajomníčka komunikácie Sara Latham a jej zástupkyňa Julie Burley, ktoré boli na podujatí, mali na starosti každú drobnosť. Len pár sekúnd pred príchodom Harryho a Meghan si Julie všimla, že z koberca trčí niekoľko chuchvalcov a tak nastal zhon. Našťastie, všetko sa stihlo a pod nohami novopečených rodičov neboli žiadne chuchvalce, ktoré by na záberoch nevyzerali vôbec dobre.  

Meghanin náhrdelník nebol zvolený náhodne

Meghan mala na sebe biele šaty a zlatý náhrdelník s tyrkysovými drahokamami z dielne Jen Meyerovej a náušnice od Adiny Reyter. Tyrkysová nesie v sebe význam „kúzlo lásky“ a je tiež  symbolom šťastia a úspechu – šperky tak naznačovali lásku Meghan s synčekovi a nádej, že bude vždy zdravý.

Baby Sussex, teda Archie Harrison Mountbatten-Windsor, sa narodil v pondelok 6. mája 2019 v skorých ranných hodinách v súkromnej londýnskej Portland Hospital. Je siedmym v nástupníckej línii na kráľovský trón, štvrtým vnúčaťom princa Charlesa a ôsmym pravnúčaťom kráľovnej Alžbety II. Na rozdiel od potomkov Harryho brata Williama mu zatiaľ neprislúcha oslovenie princ. Nedovoľuje to kráľovský protokol. Z pravidiel zavedených ešte Georgom V. v roku 1917 vyplýva, že titul princ, princezná môžu používať iba deti a vnuci panovníka. Kráľovná Alžbeta II. v roku 2013 pravidlá upravila a odvtedy môžu tento titul používať aj všetky deti princa Williama. V prípade smrti kráľovnej, ak zasadne na trón jej syn Charles, pripadne titul princ aj malému Archiemu, lebo sa stane vnukom panovníka. Predpokladá sa, že v súčasnosti bude jeho titul znieť gróf z Dumbartonu.

Prečítajte si tiež:

Inteligentný, ambiciózny a mierne tvrdohlavý, aj taký bude syn Harryho a Meghan

Toto charakterizuje deti naeodené v máji

Fotogaléria

sita.sk, Chris Allerton/sussexroyal, Instagram, profimedia.sk
Autor: © Zoznam/az

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia