Fúha, toľkoto cukru obsahuje jedno krémové vajíčko

Fúha, toľkoto cukru obsahuje
Ilustračné foto
Zdroj: gettyimages.com
2019-04-20 00:30:08 |

Nemenovaná mama si dala tú námahu a odfotila čokoládové krémové vajíčko, ku ktorému nasypala toľko cukru, koľko ho obsahuje podľa zloženia na obale.

Keďže sa blíži Veľká noc, asi všetci nakupujeme sladkosti pre deti. Z regálov sa na nás usmievajú čokoládové vajíčka, kuriatka či zajačikovia. Vyzerajú rozkošne. Všetci vieme, že čokoláda nie je práve to najzdravšie, čo si môžeme dopriať, no aj tu sa dá vyberať medzi vyššou a nižšou kvalitou.

Jednej mamine to nedalo a rozhodla sa preskúmať, koľko cukru dá svojmu dieťaťu v takom klasickom čokoládovom krémovom vajíčku. Fotku, na ktorej je vajíčko a kôpka cukru, ktorú obsahuje, zdieľala na facebooku. Väčšinu ľudí to dosť prekvapilo, no mnohí sú rozhodnutí pochutnávať si na tejto čokoládovej mlske aj naďalej.

Čokoládové krémové vajíčko, ktoré mama odfotila, váži 34 g a aj keď údaj o množstve cukru na obale je nepresný, jeho obsah je niečo medzi 20 až 25 gramami. Podľa odborníkov by dospelý človek mal zjesť denne maximálne 30 g jednoduchých cukrov, dieťa ani nie polovicu. 

„Nezaujíma ma to, ako obvykle si kúpim multipack a zjem ho na jedno posedenie. Krémové vajíčka sú príliš dobré na to, aby som sa ich vzdal,“ okomentoval fotku jeden z milovníkov tejto veľkonočnej čokoládovej pochúťky. Iným sa nezdá, že by také množstvo cukru mohlo fyzicky vojsť do takého malého vajíčka. „Nie je to možné, to je hlúposť,“ zareagoval ďalší. 

Prečítajte si tiež:

Jogurtové nápoje: Cukor vyhráva nad ovocím

Tieto potraviny po uplynutí minimálnej trvanlivosti nepatria do koša

 

 

Fotogaléria


Foto: gettyimages.com
Autor: © Zoznam/az
Zdroj: Facebook.com

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia