Takto vyzerá Mariino brucho po vyše pol roku od pôrodu trojičiek

Takto vyzerá Mariino brucho
Ilustračné foto
Zdroj: foto: Instagram/triplets_of_Copenhagen
2019-04-16 06:30:10 |

Maria z dánskej Kodane stále bojuje s nepekným bruchom. Nie je už síce veľké, ale z jeho tvaru je nešťastná.

Mladá mamina, ktoré počas celého tehotenstva dokumentovala svoje rastúce brucho na Instagrame, pokračuje v zdieľaní života cez fotky aj po pôrode. Deti rastú ako z vody a robia rodičom radosť, zo staršieho bračeka Mikaela jej mamin veľký pomocník. 

Iben, Agnes a Filip majú už vyše 7 mesiacov, fáza počiatočného chaosu je preč a rodina si zvykla na úplne iný život ako pre príchodom trojičiek na svet. I keď Maria má neustále plné ruky práce, pracuje aj na sebe. Pred pôrodom útla a štíhla žena s dokonalým bruškom ho ani napriek cvičeniu nevie dostať do pôvodného tvaru. Dôvodom je brušná diastáza, teda medzera medzi dvoma stranami brušného svalu, na ktorú ju už dávnejšie gynekológ upozornil. Maria dúfala, že cvičením sa jej podarí tento problém vyriešiť, no nestalo sa tak. 

Pri minulotýždňovej návšteve u lekára sa Maria dozvedela, že inak ako operačne sa to riešiť nedá a tak sa pripravuje na zákrok.  Nebude to však hneď. Lekár jej navrhol, aby si operáciu nechala na čas, keď už nebude potrebné tak často prenášať deti a tiež je potrebné ešte viac posilniť svaly. „Myslím si, že realistický časový harmonogram bude asi o 1,5 roka. Dovtedy budem musieť zintenzívniť cvičenie a budem naďalej opatrná pri zdvíhaní, pretože moje jadro je veľmi slabé a nechránené,“ napísala. I keď priznáva, že z operácie a jej následkov má strach, je to dobrý pocit mať konečne nejaký plán.

Ak by ste si mysleli, že Maria je ďalšou zo žien, ktoré si to všetko odtrpia a manžel Anders bol len darcom spermií, ste na omyle. Ako vidno, je jej veľkou oporou a s rodinou trávi maximum času. „Môj muž má gule!“ napísala pred pár dňami Maria k Andersovej fotke pred klinikou, kde podstúpil vazektómiu. „Teraz už nikdy nebudeme musieť myslieť na antikoncepciu. Žiadne ďalšie pilulky s hormónmi pre mňa,“ vysvetlila. Keďže plánovali 2 alebo 3 deti a dostali štyri, sú si istí, že rodina je už kompletná. „Máme 36 a 40 rokov, to nám tiež pomohlo, že sme o tom na 100% rozhodnutí,“ doplnila. Vazektómia znamená sterilizáciu a muž, ktorý ju podstúpi, nebude môcť mať už nikdy deti.

Zákrok, ktorý Anders absolvoval, nebol podľa Marie taký náročný, ako by sa mohlo zdať. „Vazektómia trvala 30 minút od momentu než vstúpil dovnútra do momentu, než vyšiel von a  necítil nič okrem bodnutia lokálnej anestézie. Po požadovanom 20 minútovom čakaní odišiel domov,“ opísala to. Ako vtipne dodala, Anders dostal veľké privilégium, že mohol po návrate z kliniky ležať na gauči, čo sa im pri 4 deťoch asi často nepodarí. „Keďže sa však cítil dobre, po jednej hodine sa vrátil k bábätkám,“ pripísala so smajlíkom. O niečo horšie to bolo na druhý deň, keď cítil trochu bolesť, ale nebolo to nič strašné. V Dánsku je vazektómia bezplatná a neexistujú žiadne známe vedľajšie účinky. U nás za ňu muž zaplatí v priemere 300 eur.

Prečítajte si tiež:

Veselý chaos: Ako pripraviť 4 deti do postele

Fúha, aj takéto niečo sa môže stať po cisárskom reze


Foto: Instagram/triplets_of_copenhagen
Autor: © Zoznam/az

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia