Prečo je naozaj dobrým znamením, ak vaše dieťa miluje dinosaury

Prečo je naozaj dobrým
Ilustračné foto
Zdroj: gettyimages.com
2019-04-02 00:30:21 |

Niektoré deti milujú jednorožce a bábiky, zatiaľ čo iné ako autá a vlaky. Ak je však vaša ratolesť posadnutá dinosaurmi, mohlo by to znamenať, že doma máte malého génia.

Vymenuje vaše dieťa na požiadanie úplne bez rozmýšľania rozdiely medzi brachiosaurausom a diplodocusom? Tak potom zbystrite pozornosť! Výsledky štúdie University of Indiana a University of Wisconsin napovedajú, že deti, ktoré sa intenzívne zaujímajú o dinosaury, môžu mať vyššiu úroveň inteligencie. Nemusí ísť však iba o dinosaury, podľa expertov všeobecne pre deti, u ktorých sa rozvíjajú obsedantné záujmy, to má v budúcnosti veľa výhod. Patrí medzi ne vyššia vytrvalosť, pozornosť a zručnosti komplexného myslenia, ako je spracovanie informácií.

Okrem toho sa ukázalo, že spôsob, akým dieťa študuje dinosaurov, mu pomáha rozvíjať stratégie na riešenie problémov počas celého života. Môže to znieť ako skvelá správa, ak sa práve vaša ratolesť intenzívne zaujíma o dinosaury. Nebuďte však sklamaní, ak sa u nej záujem o prehistorické tvory vytratí. Väčšina detských obsesií sa totiž rýchlo stráca. Intenzívne záujmy zostanú asi 20-tim percentám detí vo veku 5 až 6 rokov.

Láska k dinosaurom nie je jediným bizarným signifikantom vyššej inteligencie u detí, svedčí o tom napríklad aj neschopnosť prespať celú noc. S touto teóriou prišiel profesor Peter Fleming z univerzity v Bristole. „Ľudské mláďatá, teda deti, nie sú stavané na dlhé spanie. Nie je to pre ne dobré a neexistuje žiadny dôkaz o tom, že by nieko mal prospech z dlhšieho a dôslednejšieho spánku,“ vyhlásil.

Prečítajte si tiež:

10 znamení, že vaše dieťa ma vysoké IQ

Takto môžete zvýšiť dieťaťu IQ

gettyimages.com
Autor: © Zoznam/hj
Zdroj: mirror.co.uk

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia