Podvádzanie sa nevypláca: Aj toto sa vám môže prihodiť

Podvádzanie sa nevypláca: Aj
Zdroj: gettyimages.com
2019-03-29 00:30:07 |

Žena z Číny porodila dvojčatá od rôznych otcov. K tomu, že podviedla manžela, sa priznala až pod ťarchou dôkazov z testov DNA.

„Zatĺkať, zatĺkať, zatĺkať,“ opakovala si zrejme slová českého sexuológa Miroslava Plzáka jedna Číňanka, ktorá priviedla na svet dvojičky, z ktorých jedno sa ani za máčny mak nepodobalo na svojho otca Xiaolonga. Tomu to bolo hneď od začiatku podozrivé a šípil, že všetko nebude s kostolným poriadkom. Pre podozrenie pár podstúpil testy DNA, ktoré obavy čerstvého otca potvrdili. Žena síce spočiatku aféru s cudzím mužom popierala a snažila sa všetkých presvedčiť, že výsledky testu sú falošné, no nakoniec vyšla s pravdou von.  Priznala, že manžela podviedla, no stalo sa tak iba jeden jediný raz, preto bola presvedčená, že otehotnenie možné nebolo.

Dvojčatá narodené rôznym otcom sú extrémne zriedkavým javom známym ako heteropaterná superfekundácia. Ide o oplodnenie dvoch a viac vajíčok z jedného cyklu spermiami viacerých partnerov. Dochádza k nej zhruba hodinu až niekoľko hodín po prvom oplodnení, ak sa v jednom cykle uvoľnilo viac vajíčok, pretože po oplodnení ďalšia ovulácia zvyčajne nenastane. Žena zvyčajne musí mať sex s dvoma rôznymi mužmi počas jedného dňa.

Vypočítať pravdepodobnosť toho, že sa niečo takéto stane, je veľmi zložité. Podľa informácií, ktoré priniesol TheGuardian je šanca, že sa to stane jednému až 400 párom spomedzi 13 000 párov. Zaujímavosťou je, že rovnako ako teraz, aj predtým bolo zaznamenaných niekoľko takýchto prípadov najmä v Číne.

Hoci je heteropaternalská superfekundácia u ľudí vzácna, u iných cicavcov, vrátane psov, mačiek, kráv či hlodavcov je relatívne bežná.

Prečítajte si tiež:

Pôrod s prekvapením: Nicole nechala všetko na prírodu

Takto dnes vyzerajú najkrajšie dvojičky na svete z roku 2010

 

Fotogaléria

gettyimages.com
Autor: © Zoznam/az
Zdroj: mirror.co.uk

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia