Tieto ženy majú najmúdrejšie deti: Patríte k nim?

Tieto ženy majú najmúdrejšie
Ilustračné foto
Zdroj: Foto: gettyimages.com
2019-03-20 00:30:41 |

Táto teóia sa bude určite páčiť mamám v určitom veku a s určitou výraznejšou telesnou proporciou. Vedci v tom majú jasno. Práve ony rodia tie najúžasnejšie deti!

Ženy, ktoré porodia v tridsiatke, majú častejšie múdre deti než ženy rodiace vo veku dvadsať či štyridsať rokov. Inteligenciu detí vraj ovplyvňuje aj veľkosť vášho zadku.

Kto by nechcel mať múdre potomstvo? I keď najdôležitejšie je určite zdravie, každého poteší, ak je dieťa k tomu aj šikovné a má „filipa“. Zdravie, múdrosť a šikovnosť mu môžete dať do vienka i vy, ak ste ešte výrazne neprekročili hranicu tridsiatky!  No a ak patríte medzi ženy s väčším zadkom a silnejším stehnami, ste na najlepšej ceste odovzdať svojej ratolesti to najlepšie z vás.

Podľa analýz ženy, ktoré rodia v tridsiatke, privádzajú na svet múdrejšie, zdravšie a šikovnejšie deti ako mladšie alebo staršie mamy. Takže, čím bližšie k tridsiatke, tým lepšie! No a ak ste obdarená nejakým tým telesným tukom v správnych partiách navyše, je to ešte lepšie. Experti z University of Pittsburhgh tvrdia, že vývoj mozgu bábätiek priamo závisí od dodávok tuku nachádzajúceho sa na maminých stehnách a zadku. Práve tento má podľa ich zistení priamy vplyv na inteligenciu dieťaťa. Kým tuk z horných telesných partií má negatívne účinky, ten z dolných partií má na neurologický vývoj dieťaťa vplyv pozitívny.


Mamou po štyridsiatke? Pozor, hrozí vám mŕtvica!


V čom tkvie tajomstvo ideálneho veku pre porodenie najmúdrejších a najzdravších detí? Tridsiatničky sú podľa vedcov vo veku, keď už vedia čo chcú, sú zabezpečené, majú stabilnejšie rodinné zázemie, preferujú zdravší životný štýl a k tehotenstvu a výchove sa stavajú zodpovedne. Podľa iného výskumu tridsiatničky najčastejšie skoncujú pred otehotnením s fajčením, najčastejšie dojčia a čítajú svojim deťom od najútlejšieho detstva knihy.

Okrem toho, potomkovia mladších a starších žien častejšie trpia obezitou. Dôvod? Mamy sa s nimi obvykle hrávajú menej a tiež ich berú menej von ako mamy tridsiatničky. Ich deti častejšie trávia čas pred televízorom a pri elektronike. Vedci si myslia, že to je spôsobené tým, že mladšie mamy potrebujú viac času na rozvíjanie svojho života a staršie mamy sú už unavenejšie, preto potrebujú viac pohodlia.

Takže, ak máte okolo tridsiatky, váš zadok a stehná patria do kategórie „krv a mlieko“, neváhajte a hor sa do plodenia múdrych detí!

Prečítajte si tiež:

5 najlepších vecí, keď sa stanete mamou po tridsiatke

Aký čas je potrebný na otehotnenie

Fotogaléria

gettyimages.com
Autor: © Zoznam/hj

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia