Pozrite sa, čo drží túto babičku pri živote

Pozrite sa, čo drží
Zdroj: Pinterest
2019-03-13 12:30:11 |

Osemdesiatročná Doris Benderová z Marylandu v USA si ani nevie predstaviť lepší relax ako háčkovanie čiapok pre tých najmenších.

Po odchode do dôchodku zrazu nevedela čo s časom. Rozhodla sa ho preto venovať malým deťom v zdravotníckom centre Meritus v Marylande. „Manžel pozerával večer futbal a ja som potrebovala tiež niečo robiť,“ prezradila v relácii Dobré ráno Amerika (Good Morning America), ako k tejto záľube prišla. „Nemohla som tam len tak sedieť a sledovať futbal, keď som sa oň vôbec nezaujímala. Dcéra sa ma spýtala, prečo neháčkujem čiapky pre novorodencov," vysvetlila. A tak sa to začalo...

Za tri roky uháčkovala pre centrum 2064 čiapok. Doris je vynaliezavá a prispôsobuje ich ročnému obdobiu aj sviatkom. Často vyrába slávnostné čiapky a klobúčiky, ktoré sú určené napríklad na Vianoce, Veľkú Noc, Halloween či Deň sv. Patrika.  

Do februára tohto roka žiadne bábätko v svojom klobúčika nevidela. Zmenili to až dvojičky Macie a Alina, s ktorými sa stretla na Valentína.

Čiapočky, ktoré Doris háčkuje, lekári aj sestry v zdravotníckom centre zbožňujú. Sú totiž nielen pekné, ale aj praktické. Pomáhajú regulovať teplotu drobčeka.

Babička háčkuje takmer každý deň, podvečer tri hodiny a cez deň vtedy, keď si potrebuje dať „prestávku“. Nevyzerá to tak, že by chcela s tým v najbližšej dobe skončiť. „Uvoľňuje ma to. Je to to, čo ma drží pri živote,“ vyhlásila.

Prečítajte si tiež:

Týchto 10  pravidiel by sme mali dodržiavať pri návšteve novorodenca

Päť spôsobov, ako vám bábätko hovorí: "Milujem ťa"


Autor: © Zoznam/hj
Zdroj: parents.com

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia