Miluje vaša rodina pizzu? Máme pre vás parádny recept

Miluje vaša rodina pizzu?09.02.2019 |

Veru, 9. február je dátumom, ktorý patrí svetovému dňu pizze. Prečo ho teda poriadne neosláviť?

Pizzu milujú veľkí aj malí. Čo tak vyskúšať túto taliansku špecialitu doma? Zapojte do prípravy aj ratolesti, bude im chutiť ešte viac. 

Cesto na pravú taliansku pizzu

Potrebujeme: 1kg hladkej múky 00, 20g soli, 10g droždia, 1PL extra panenského oleja, 1PL slnečnicového oleja, 600ml vody

Postup:

1. Z droždia a vody si urobíme kvások a necháme vykysnúť na teplom mieste. Do kuchynského robota dáme múku, pridáme kvások a začneme miešať. Postupne pridáme olej a na záver soľ. Miešame ešte cca. 5 minút (maximálne však 20) a stroj zastavíme.

2. Cesto necháme ležať ešte aspoň 5 minút v stroji. Následne ho vyberieme, dáme na stôl, prikryjeme vlhkou utierkou a necháme hodinu kysnúť.

3. Cesto rozdelíme na 250g kúsky a vytvoríme z nich guľôčku - taliansky výraz pre tento tvar je „pallina“. Cesto necháme ešte cca. dve hodiny oddychovať, stále pod vlhkou utierkou.

4. Trúbu si nastavíme na najvyššiu možnú teplotu, čo je zhruba okolo 300 stupňov.

5. Pripravíme si paradajkovú omáčku, ktorú dochutíme soľou, bazalkou a kvapkou extra panenského olivového oleja.

6. Navrch poukladáme obloženie podľa chuti a môžeme začať piecť. Čím horúcejšiu trúbu máme, tým bude pizza rýchlejšie upečená.

Recept pripravili Andrea Ena, šéfkuchár reštaurácie „U Taliana“. Viac receptov nájdete na blog.kitchenaid.cz.

Prečítajte si tiež:

Je to jednoduché: Z jedného základu navaríte pre celú rodinu

Proti kašľu a hlienom pomôže aj mrkva

 

Fotogaléria


Foto: blog.kitchenaid.cz
Zdroj: az

Ďalšie články

Diskusia