Táto modelka nie je typickou kráskou, ale aj tak valcuje internet

Táto modelka nie je
Ilustračné foto
Zdroj: foto: facebook.com
2019-02-09 14:30:15 |

Život nie je len čierny a biely, je pestrofarebný, a taký ho má aj 14-ročná Georgia z Brazílie. Georgia je krásna svojim spôsobom, no žije vo svojom svete – v Downovom svete.

Manželia Rubia a Herman žili v Bostone. No začiatkom roka 2003 Rubia otehotnela a preto sa presťahovali do Brazílie, bližšie k svojej rodine. Georgia sa narodila v novembri a krátko po narodení jej lekári diagnostikovali ochorenie srdca a Downov syndróm. Len päťmesačné dieťa muselo podstúpiť operáciu srdca a obetavá mama odišla z práce, aby sa o ňu mohla starať 24 hodín nepretržite.

„Počas môjho tehotenstva s Georgiou boli všetky moje tehotenské vyšetrenia v poriadku a ani sme netušili, že sa naša maličká narodí s Downovým syndrómom. Prirodzene, že to bol pre nás šok, ale od prvého okamihu, ako sme ju videli, milovali sme ju. Priznám sa, že prišiel aj smútok a neistota. V deň, keď podstúpila operáciu srdca, sa znova narodila, “ povedala Rubia.

Po boji s chorým srdiečkom nastal ďalší boj, ktorý sa žiaľ nikdy neskončí. „Hrala som sa s mojou maličkou, spievala a tancovala som s ňou. Opustila som svoju prácu, aby som sa jej mohla úplne venovať," hovorí milujúca mama. Ako Georgia rástla, musela veľakrát  zmeniť školu. Bolo pre ňu ťažké nájsť si priateľov, a to najmä preto, že dievčatá v jej veku nemali s ňou "trpezlivosť" pre jej vývojové oneskorenia.

Pre Rubiu ako mamu je Georgia tým najkrajším dievčaťom na svete a tak sa rozhodla v roku 2016 zavesiť jej fotku na sociálne siete. Zmenila jej tým život. Prešlo len niekoľko minút a snímka získala niečo cez tisíc lajkov. Modelka s Downovým syndrómom v priebehu niekoľkých dní získala veľa fanúšikov a podpísala (teda jej rodičia) zmluvu s piatimi modelingovými agentúrami a je tvárou najznámejších značiek v Brazílii. 

„Priatelia a rodina nám hovoria, že sme bojovníci a že sme príkladom mnohým rodinám s deťmi so špeciálnymi potrebami. Moja rada je, nikdy sa nevzdávať. Pokračujte vo svojom boji a vytrvajte vo svojich snoch, pretože nič nie je nemožné. Len verte a bojujte," povedala Rubia.

„Najväčším snom pre Georgiu je byť herečkou, speváčkou či modelkou. Takže investujeme do divadelných a speváckych kurzov. Kto vie? Možno sa jej to podarí,“ dodala.

Prečítajte si tiež:

Nočná mora rodičov: Toto stvárala opatrovateľka s dieťaťom

Izzy s Downovým syndrómom si získala srdcia miliónov ľudí

Fotogaléria


Foto: Facebook.com
Zdroj: kch

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia