10 faktov o februárových deťoch, ktoré by vás mohli zaujímať

10 faktov o februárových
Ilustračné foto
Zdroj: thinkstock.com
2021-02-02 12:00:00 |

Sú rozkošné, bystré a sebavedomé. Áno, reč je o deťoch, ktoré sa narodili vo februári. Sú to drobci, s ktorými šijú všetci čerti a cítite sa s nimi ako na horskej dráhe.

S ratolesťami, ktoré sú narodené vo februári, si zažijete radosti aj starosti. Sú to bytosti s bleskovými reakciami a s riadnou dávkou vynaliezavosti. Ústa sa im zvyčajne od rána do večera nezatvoria, hneď ako objavia zázrak reči. No keď vyrastú, môžu byť z nich veľmi úspešní a vplyvní ľudia. Teda aké sú vaše „februárčatá“?

1. Originalita

Ak váš drobec vymýšľa a chce robiť všetko inak a tak trochu po svojom, je to preto, že je februárové dieťa. Ak chcete byť obklopený originálnymi ľuďmi, vyhľadávajte tých, ktorí sa narodili vo februári.  Nie sú falošní, radi vytŕčajú z davu a milujú originalitu. Ľudia, ktorí sa narodili v tomto mesiaci, sú veľmi inteligentní.

2. Opradení tajomnom

„Februárčatá“ milujú tajomno a sami chcú byť tajomní a tým sa stávajú atraktívnejšími pre iných. A ak by ste chceli vedieť, čo sa deje v ich mysliach, nemáte šancu. Ľudia narodení vo februári si k sebe nepustia ostatných len tak ľahko.

3. Vždy v centre pozornosti

Kamkoľvek sa pohnete, váš drobec urobí niečo, čím upriami na seba všetky pohľady? Nie je to nič prekvapujúce. Vždy robia jedinečné veci, ktoré z nich robia jedinečné osoby. Takže nevšimnúť si ich v dave je priam nemožné.

4. Extrémne inovatívni

Ľudia, ktorí sa narodili vo februári, majú prirodzene inovatívne myslenie. Sú mimoriadne kreatívni a preto môžu vždy prísť s jedinečnými nápadmi.

5. Majú silnú vôľu

Keď si niečo zaumienia, nič ich nezastaví, aby svoj zámer naplnili. Nech to stojí, čo to stojí. Veria v seba a vždy si myslia, že neexistuje nič, čo by nezvládli. Dokonca, ak sa ocitnú vo veľmi ťažkej situácii, stále dokážu pozitívne myslieť.

6. Úprimnosť

Často si pustí váš malý drobec ústočká na vychádzku? A zvyčajne je až príliš úprimný? To je jedna z mnohých predností februárových detí. Neboja sa hovoriť pravdu, aj keď môže spôsobiť nemalé problémy. A ak niekto klame a oni to vedia, diplomacia ide bokom.

7. Velikáni a rebeli zároveň

Februárové deti sú predurčené k úspechu. Sú to buď „vodnárčatá“ alebo malé rybičky. A práve ľudia narodení v znamení Vodnára máju našliapnuté k veľkým veciam. Zo všetkých významných ľudí v histórii, ako výskumníci z University of Arkansas v Pine Bluff zistili, práve vodnári sú spájaní s bohatstvom a slávou. 

8. Prvosienky a fialky sú kvetmi „februárčat“

Červené ruže sú klišé. Ale také krásne fialky či prvosienky sú pre februárové dietky výnimočné. Fialka znamená vernosť a prvosienky symbolizujú mladosť a nehynúcu lásku.

9. Ich kameňom je ametyst

Starí Gréci verili, že tento fialový klenot udržiava jasnú myseľ a Leonardo da Vinci tvrdil, že ametyst pomáha zvýšiť inteligenciu a zbaviť sa zlých myšlienok. Ametyst je tiež spojený s mierom, stabilitou, odvahou a silou.

10. Narodeniny každý štvrtý rok

Ak sa vám drobec narodil 29. februára 2016, tak oficiálne narodeniny bude mať až 29. februára 2020. Na svedomí to má priestupný rok. Ale väčšina ľudí, ktorí sa narodili v pristupnom roku, sa rozhodne oslavovať narodeniny 28. februára alebo 1. marca.

Medzi známych februárových ľudí patria Ashton Kutcher, Oprah Winfrey, Jennifer Aniston, ako aj hudobník Bob Marley a americký prezident Franklin Roosevelt. 

 

Fotogaléria

gettyimages.com, kik-textilien.sk
Autor: © Zoznam/kch

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia