Je to také ťažké, hovorí vojvodkyňa Kate

Je to také ťažké,
Ilustračné foto
Zdroj: foto: sita.sk/AP
2019-01-24 00:30:18 |

Manželka princa Williama si uvedomuje, že nie všetky mamy dostávajú pri výchove potomstva takú podporu ako ona a úprimne ich obdivuje.

Vojvodkyňa, ktorá je mamou troch detí, sa veľmi aktívne angažuje v charite zameranej na rodiny s deťmi. Aj v týchto dňoch navštívila akciu v Lewisham v južnom Londýne zameranú na podporu zneužívaných žien. Oficiálne spustila novú službu FamilyLine, ktorá je telefonickou a e-mailovou službou poskytujúcou podporou rodičom a opatrovateľom starajúcim sa o deti.

Kate (37) otvorene hovorila sa o svojich vlastných bojoch s materstvom. Ako priznala, aj napriek tomu, že s päťročným Georgom, trojročnou Charlotte a osemmesačným Louisom jej výrazne pomáha opatrovateľka a vďaka množstvu pomocníc v domácnosti nerieši upratovanie či varenie, aj ona si prešla obdobím, keď sa cítila veľmi izolovaná. „Je to také ťažké. V prvých dňoch a týždňoch dostáva mama s dieťaťom množstvo podpory, ale po prvom roku života to končí,“ povedala počas návštevy charitatívnej rodinnej akcie. „Potom tej spoločnosti nie je veľa, zostávajú vám knihy na čítanie. Všetci zažijú ten istý zápas,“ poznamenala.  

V prejave na Kráľovskej akadémii pôrodníctva a gynekológie minulý rok povedala: „Osobne pre mňa bolo stať sa matkou obohacujúcou a nádhernou skúsenosťou. Občas to však bola aj obrovská výzva - dokonca aj pre mňa, ktorá má doma podporu, ktorú väčšina mám nemá.“ Ako dodala, „pre mnohé mamy, vrátane mňa, to môže niekedy viesť k nedostatku dôvery a pocitov nevedomosti. "

Sagari Sarkar, dobrovoľníčka a matka troch detí bola ohromená pochopením a skúsenosťami Kate. „Myslím, že je taká ľudská. Je veľmi aktívnym rodičom a to je to, čo sa mi na nej páči,“ uviedla. „Dôvodom, prečo je veľkou podporovateľkou našej služby, je to, že si uvedomuje, že všetky rodiny s deťmi zvádzajú tie isté boje a ona nie je výnimkou. Môžeme mať iné okolnosti, ale rodičia sú rodičia,“ podotkla.

Kate zvolila na akciu na mieru šité šaty luxusnej londýnskej značky Beulah, ktorá podporuje zneužívané ženy, konkrétne obete obchodovania s ľuďmi v Indii. Ich cena sa odhaduje na 550 libier, čo je v prepočte asi 620 eur. Šaty doplnila vojvodkyňa Kate doplnila lesklým opaskom a iskru outfitu dodali diamantové náušnice v hodnote 1 400 libier (cca. 1600 eur) od Kiki McDonough. Rozhodla sa pre veľmi módne tzv. nahé pančuhy a napriek nízkym teplotám prišla bez kabátu. 

Kate opäť ukázala, že má štýl a s novou švagrovou, Harryho manželkou Meghan, ktorá má módu v malíčku, bez problémov drží krok. I keď ich vzťah, aspoň podľa médií, až taký bezproblémový nie je.Meghan sme naposledy mohli vidieť na verejnosti 16. januára, keď v spoločnosti manžela, princa Harryho, navštívila premiéru nového programu Cirque du Soleil v Royal Albert Hall v Londýne. Cieľom večera bolo zvýšiť povedomie a vyzbierať peniaze na prácu s deťmi a mladými ľuďmi postihnutými HIV v južnej Afrike. Meghan sa pripravuje na svoj prvý pôrod. Bábätko, ktorého pohlavie nie je známe, by malo prísť na svet niekedy na prelome apríla a mája.

Podľa amerického magazínu OK! bude rodiť v Kalifornii v Amerike, kde žije Meghanina mama Doria Ragland. Urodzení manželia si vraj už aj našli dom na pobreží, v ktorom by s dieťatkom spočiatku bývali a v prípade potreby sa budú vracať do Anglicka.

Keď sa to potvrdí, Angličania budú mať vojvodkyňu, ktorá rada obchádza tradície kráľovského dvora, v zuboch.

Prečítjte si tiež:

Pippa Middleton ukázala svetu svojho synčeka

Slobodná mama kráľovsky zarobila na jedinej fotke

Fotogaléria


Foto: sita.sk/AP
Zdroj: hj

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia