V tehotenstve jej zistili rakovinu: Bojuje ako levica

V tehotenstve jej zistili
Ilustračné foto
Zdroj: Foto: Twitter
2019-01-20 10:30:17 |

Vikki Jacksonová z Desborough (33) je neskutočne silná a odvážna žena, manželka a matka. Ako šťastná rodinka čakali svoj tretí prírastok, no jar 2018 jej bola osudnou.

V radostnom očakávaní si Vikki našla pri pravidelnej kontrole prsníka nepohyblivú hrčku v ľavom prsníku. Spočiatku tomu nevenovala pozornosť, pretože v minulosti si  našla takéto hrčky a boli našťastie len tukového charakteru. Asi zasiahla vyššia sila, Vikki šla k lekárovi a v ten deň sa jej celý svet rozsypal ako domček z kariet.

Lekári jej povedali zdrvujúcu správu. V 21. týždni tehotenstva jej diagnostikovali agresívnu formu rakoviny prsníka. A aké mala možnosti? Tou bezpečnejšou a lekármi odporúčanou možnosťou bolo prerušenie tehotenstva s okamžitým začatím liečby.

Ale Vikki si túto možnosť vôbec nepripúšťala. Svoje dieťatko chcela zachrániť a preto si vybrala tú druhú možnosť. Ohrozila svoj život, odmietla chemoterapiu a liečenie, len aby sa narodil ten malý drobček.Aj keď lekári boli voči takémuto rozhodnutiu skeptickí, museli ho akceptovať. Naplánovali pôrod cisárskym rezom, no museli počkať, kým dieťatko vyrastie a bude mať dostatočnú hmotnosť.

„Keď že som bola tehotná, nemohli mi spraviť žiadne testy. Nevedeli, v akom štádiu je rakovina a ani nevedeli, či sa rozšírila do lymfatických uzlín môjho tela. Žila som s vedomím, že každý deň môžem zomrieť,“ hovorí Vikki.   

V 25. týždni tehotenstva sa rakovina začala neuveriteľne rýchlo šíriť. Šlo doslova o minúty. Pred pôrodom a operáciou sa Vikki rozlúčila so svojou rodinou - manželom Matthewom, osemročnou dcérou Lily a šesťročným synom Rohanom - nevediac, či s drobčekom v brušku prežijú. "Ale možnosť, že by sme mohli umrieť, som si nepripúšťala. Prežitie bolo jedinou možnosťou," vraví silná Vikki.

Pôrod cisárskym rezom bol úspešný. Maličký syn George sa narodil živý a zdravý. Ihneď ho vložili do inkubátora a previezli na jednotku intenzívnej starostlivosti. No po niekoľkých dňoch sa mu nebezpečne zvýšila teplota, ktorá bola následkom vírusovej meningitídy. Lekári sa nevzdávali a aj keď mali úlohu priam nemožnú, malého Georga sa im podarilo stabilizovať.

A Vikki? Lekári nádor odstránili, no stále potrebovala chemoterapiu a rádioterapiu. Ona však zase odložila svoju liečbu, lebo chcela byť pri svojim maličkom Georgovi. Ten sa zotavil a následne pani Jacksonová podstúpila chemoterapiou a rádioterapiou, ktorú ukončila 18. decembra 2018. Porazila boj so zákernou rakovinou, ale veľkú vojnu ešte nie. Musí podstúpiť rekonštrukciu prsníka a ďalšie testy, pretože sa rakovina vie vrátiť.

 

Vikki povedala: „Som najšťastnejšia žena na svete a s Georgom nás už bude navždy spájať silné a zvláštne puto. Prečo? Áno, každá mama má so svojim dieťaťom silné puto, no my sme prežili to najťažšie, čo nás mohlo počas tehotenstva stretnúť."

Posledné Vianoce boli pre rodinu Jacksonových výnimočné a asi sa stal skutočný vianočný  zázrak. Vikki so slzami šťastia povedala: „Cítim neuveriteľnú vďačnosť. Tí hore nám dali silu, zdravého synčeka a možnosť byť na Vianoce všetci spolu. Čo je viac?“ 

Prečítajte si tiež:

Fúha, aj takéto niečo sa môže stať po cisárskom reze

Takto vyzerá jedno z najväčších bábätiek na svete

 


Foto: Twitter
Zdroj: kch

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia