Prečo je vlastne dobré, keď vaše dieťa nechce v noci spávať

Prečo je vlastne dobré,
Ilustračné foto
Zdroj: Foto: Thinkstock.com
2019-01-21 00:29:19 |

Vedci z univerzity v Bristole odhalili niečo zvláštne o deťoch, ktoré v noci dobre nespávajú. Týka sa to aj toho vášho?

Všetko, čo ako rodičia chcete, je, aby vaše dieťa bolo šťastné a zdravé. No a ak budeme k sebe úprimní, pravdepodobne si prajete aj to, aby v noci spalo, nech si môžete vychutnať aspoň pár hodín so zavretými očami. Ak však práve váš drobček nepatrí k spachtošom, ale naopak, každú chvíľu vás v noci prebúdza svojimi výkrikmi, môže to byť podľa vedcov dobré znamenie.

Podľa výskumu z univerzity v Bristole môžu tie tmavé kruhy pod vašimi očami skutočne stáť za to! Je to preto, lebo deti, ktoré v noci nespia, sú potenciálne múdrejšie ako tie, ktoré spánok milujú. Profesor Peter Fleming, odborník v oblasti vývojovej psychológie hovorí o vzťahu medzi nočnou nespavosťou u detí a vysokou úrovňou intelektuálneho úspechu.

„Ľudské dojčatá nie sú predurčené na dlhý spánok,“ vysvetlil pre buzzfeed. „Nie je to pre ne dobré a neexistuje absolútne žiadny dôkaz o tom, že niekto má nejaký úžitok z toho, keď dieťa spí dlhšie a tvrdšie,“ tvrdí. To veru nie je to, čo by väčšina rodičov chcela počuť...

Fleming dodal, že väčšinou deti spávajú počas dňa a od 18.00 do polnoci je čas, keď sú najviac bdelé.  I keď sa nám to nemusí páčiť, „biologicky je to veľká výhoda, pretože v tomto čase môžu dostať najviac pozornosti od obidvoch rodičov.“ Samozrejme, v tomto prípade neberie odborník do úvahy to, že jeden z rodičov môže byť v noci v práci alebo sú iné dôvody, prečo nie sú ako rodina spolu. „Z biologického hľadiska to, čo dieťa robí, je úplne normálne a zmysluplné, len to nezodpovedá očakávaniam nášho 21. storočia," dodal.

Prečítajte si tiež:

Zdriemnutie má viac benefitov, než by ste si mysleli

Táto sestrička vie presne, ako ľahko uspíte bábätko

Fotogaléria


Foto: thinkstock.com
Zdroj: az

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia