Toto nadelil osud trojročnej Marnie, no aj tak sa nevzdáva

Toto nadelil osud trojročnej
Ilustračné foto
Zdroj: Foto: Twitter
2019-01-17 00:30:41 |

Marnie Allen-Tomlinsonová sa narodila trošičku iná. Mal problémy s nôžkou. Lekári ubezpečovali rodičov, že v rukách fyzioterapeuta sa to napraví.

Lenže keď mala Marnie len 13 týždňov, lekári diagnostikovali neurofibromatózu (NF). Neurofibromatóza typu 1 je genetická porucha, ktorá spôsobuje, že nádory rastú na nervových zakončeniach. „Keď sme sa túto smutnú správu dozvedeli, ako keby sa nám zastavilo srdce,“ povedali rodičia maličkej Marnie.

V 14 mesiacoch si Marnie zlomila nožičku. V dôsledku pseudoartrózy, ktorá je komplikáciou neurofibromatózy, sa jej kosti nikdy nezrastú, ostanú trvalo pohyblivé. Odvtedy preto nosila 14 mesiacov maličká Marnie podporné dlahy a sadry, ktoré jej spomalili rast nohy. Reakcie ľudí? Rodičia spomínajú, že na nich pozerali, ako keby svojej dcérke ubližovali. Boli to veľmi ťažké chvíle, no to najťažšie rozhodnutie ich ešte len čakalo. Spolu s lekármi hľadali najlepšie možné riešenie a našli ho. našli. Marnie Allen-Tomlinsonová mala nedávno tri rôčky a 11. októbra podstúpila amputáciu ľavej nôžky. 

Podľa lekárov jej amputácia umožní žiť čo najplnohodnotnejší život. Pani Tomlinsonová povedala: „Nemali sme na výber. Bolo to najťažšie rozhodnutie v živote, no vedeli sme, že je to pre Marnie to najlepšie riešenie."   

Po návrate z Kráľovskej národnej ortopedickej nemocnice v Londýne mala Marnie prvý raz 29. novembra na amputovanej nôžke protézu. Spočiatku boli rodičia vystrašení a znepokojení, že ju bude bolieť. No trojročná Marnie je obrovská hrdinka. Neplakala, naopak, bola šťastná, že bude môcť chodiť.

„Držíme sa Marnieho tempa," povedala jej mama. „Bude to dlhý proces, ale zvládneme to,“ dodala s odvážnym úsmevom.

Marnie teraz musí byť obzvlášť opatrná, aby nespadla. Marnie si od malička zvykla skákať a teraz ju musíme naučiť chodiť," hovorí jej mama. „Viac pyšní už ani nemôžeme byť a teraz sa tešíme na budúcnosť našej princeznej a veríme, že bude šťastná," dúfajú rodičia. 

Prečítajte si tiež:

Jack sa smial 17 hodín denne, dôvod však veselý nebol

I keď jej "tichý vrah" vzal obe nohy, život si vziať nenechala

Fotogaléria


Foto: Twitter/ChildhoodTT/media
Zdroj: kch

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia