I keď jej „tichý vrah“ vzal obe nohy, život si vziať nenechala

I keď jej „tichý
Ilustračné foto
2019-01-11 00:30:04 |

Chorobám, vírusom a infekciám je úplne jedno, na koho a kedy zaútočia. Svoje o tom vie aj mama siedmich detí Tamara Impellizzeriová z austrálskeho Sydney.

Tamara si žila úplne normálny, zdravý a krásny život až do chvíle, keď jej telo bolo napadnuté smrteľnou infekciou krvi spôsobenou baktériami - sepsou, známou tiež ako "tichý vrah". Môže začať akoukoľvek bakteriálnou infekciou. Táto infekcia môže byť v močovom mechúre, v hrudníku alebo dokonca aj na koži. Ale keď máte sepsu, infekcia sa zhoršuje a šíri cez krv. Príznaky sepsy sa líšia.

„Mám sedem krásnych detí a na chorobu som nikdy nemala čas. Keď som aj bola chorá, lekárka mi nasadila antibiotiká a viac som to neriešila, veď ono to prejde,“  hovorí. No v máji tohto roku sa jej zdravotný stav rapídne zhoršil a bola jej diagnostikovaná pneumónia. I keď jej lekári predpísali antibiotiká, jedného krásneho dňa v priebehu 24 hodín polovicu pľúc napadla infekcia a jej orgány začali zlyhávať. Krv prestala prúdiť do oboch nôh aj ruky a upadla do bezvedomia. Okamžite ju previezli do nemocnice. Keď sa po niekoľkých hodinách prebrala, spozorovala, že jej prsty a ruka sú čierne.

„Videla som svoje ruky, nohy a bola som šokovaná. Ruka bola čierna až k lakťu a obe nohy boli čierne až po kolená. Bolo to horšie ako zlý sen. Mávam divoké sny a nočné mory, ale toto sa naozaj nedá ani opísať,“ povedala Tamara.

Lekári robili všetko čo mohli, no prsty naďalej černeli a scvrkávali sa v dôsledku zlého krvného obehu. Keď nič nepomáhalo, Tamare oznámili zdrvujúcu správu, že musí podstúpiť amputáciu oboch nôh a ruky. I keď táto predstava bola strašná, súhlasila s tým, aby zostala nažive pre svojich sedem detí a manžela. 

„Neodídem preč kvôli infekcii. Neporazí ma! Aj keď mi vzala obe nohy a ruku, život jej nedám. Mám krásne detí a milujúceho manžela, ktorý ma vždy podrží,“ vraví zlomená Tamara so slzami v očiach a silným úsmevom na tvári.

Ako pokračuje jej životný boj? Odvážna mama sa nevzdáva, s protézami sa naučila opäť chodiť a silu do života jej dáva sedem pokladov...

A aký je odkaz tejto mamy pre ostatných? Nikdy sa nevzdávajte, verte si a bojujte, pokiaľ vládzete! 

Prečítajte si tiež:

Stačili dve hodiny a bábätko bojovalo o život

Nedovoľte hocikomu pobozkať svoje bábätko

Fotogaléria


Zdroj: kch

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia