Na toto nikdy nezabúdajte, napísal zdrvený otec

Na toto nikdy nezabúdajte,
Ilustračné foto
Zdroj: foto: Facebook/Richard Pringle
2019-01-10 06:25:29 |

Prežiť svoje dieťa je najhoršie pre každého rodiča. Jedným z nich je aj Richard Pringle, ktorý už tretí rok dennodenne spomína na svojho milovaného Hughieho...

V týchto dňoch rodina Richarda prežíva krásne obdobie. Koncom minulého roka pribudol k dvom dievčatkám opäť braček a tak sa ich domovom opäť ozýva smiech. Na Hughieho však nezabúdajú a v myšlienkach je stále s nimi.

 „Krásny malý chlapec“ Hughie z anglického Sussexu zomrel 18. augusta 2016 po krvácaní do mozgu. „Mal nejaké problémy, ale riziko, že dostane krvácanie do mozgu, bolo asi 5-percentné. Bohužiaľ, tých 5 percent sa stalo,“ povedal pre mirror.co.uk Richard rok po smrti milovaného syna, keď bol schopný dostať zo seba to, čo chcel všetkým odkázať...

Fotky, na ktorých je ešte aj šťastný malý chlapec tešiaci sa zo života, boli predtým obrázkom ich bežného života, dnes sú tou najcennejšou pamiatkou, akú rodina doma má. „Bol taký jemný, starostlivý a milý. Z nudných vecí urobil zábavu, s ním bolo všetko veselé,“ spomína Richard na synčeka.

Hughieho smrť priniesla do života rodiny najdôležitejšie ponaučenie, ktoré sa Richard rozhodol sprostredkovať všetkým rodičom – nikdy by sme nemali vnímať deti ako samozrejmosť.

10 vecí, na ktoré by nemal zabúdať žiadny rodič

  1. Prejavov lásky k dieťaťu nie je nikdy dosť
  2. Vždy majte čas. Prestaňte robiť toí, čo robíter a hrajte sa s ním, aj keď to bude len na chvíľku. Nič nie je také dôležité, aby to nemohlo počkať.
  3. Foťte a natáčajte svoje deti vždy, keď môžete. Jedného dňa to môže byť všetko, čo máte.
  4. Zarábať peniaze alebo tráviť čas s deťmi? Nestrácajte čas honbou za peniazmi, buďte s deťmi! Skáčte po kalužiach, choďte na prechádzku. Plávajte v mori. Postavte si bunker. Založte si oheň a bavte sa. To je to, čo chcú. Nebudú si spomínať na to, čo ste im kedy kúpili, ale pamätajú si, čo ste spolu robili. Ja si tiež neviem spomenúť, čo všetko sme Hughiemu kedy kúpili, ale pamätám si každý spoločne prežitý okamih.
  5. Spievajte. Spievajte si s nimi pesničky. Moje najšťastnejšie spomienky sú z času, keď mi sedel na ramenách alebo vedľa mňa v aute a spoločne sme si spievali naše obľúbené pesničky. Hudba prináša spomienky.
  6. Tešte sa z maličkostí. Z uspávania, čítania rozprávok, z večere, z leňošenia v posteli. Z toho všetkého sa tešte. To je to, čo mi najviac chýba! Nedovoľte týmto špeciálnym chvíľam odísť bez povšimnutia.
  7. Vždy, keď niekam odchádzate, rozlúčte sa a dajte svojim milovaným pusu. Nikdy neviete, či to nie je naposledy.  
  8. Urobte z nudných vecí zábavu. Nákupy, jazda autom, cesta do obchodu. Bavte sa, hovorte vtipy, smejte sa a vychutnávajte si to, že ste spolu. Život je príliš krátky na to, aby sme si ho kazili zlou náladou.
  9. Píšte si denník. Zapisujte si všetko, čo robia vaše deti. Všetko milé a rozkošné, čo urobili. My sme s tým začali až po tom, ako sme prišli o Hughieho. Chceme si všetko zapamätať. Robíme to pre naše ďalšie. Tieto spomienky si môžeme pozrieť vždy a vrátiť sa ku krásnym chvíľam, ktoré teraz prežívame.  
  10. Ak máte deti a ste s nimi každý deň, ako sa učia, ako raňajkujú, ako chodia na základnú školu, potom na strednú, na vysokú, ako sa vydávajú alebo ženia. Je to požehnanie. Nikdy na to nezabúdajte.

Richardove slová plné lásky aj bolesti zasiahli milióny ľudských sŕdc. Na milovaného Hughieho spomína takmer denne prostredníctvom fotiek a príbehov na Facebooku. 

Pri Hughieho hrobe sa snažia neplakať, ale naopak, spomínať naňho ako na veselého chlapca, ktorý nepoznal slovo nuda.

Aj toto je život... Neskutočne krehký a pominuteľný. Nezabúdajte, dieťa nie je samozrejmosť, ale dar.

Mohlo by vás tiež zaujať:

10 vedecky overených tipov, čo robí dieťa šťastnejším

Nedožil sa druhých narodenín, láska mu však nechýbala

Fotogaléria


Foto: Facebook/Richard Pringle
Zdroj: hj

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia