11 zaujímavých faktov o januárových deťoch

11 zaujímavých faktov o
Ilustračné foto
Zdroj: thinkstock.com
2021-01-16 10:30:00 |

Január je mesiacom nových sľubov, predsavzatí či nových začiatkov. Kedy je lepšie priviesť na svet dieťa? V lete či v zime?

Deti, ktoré sa narodili v januári sú vyspelejšie ako ich rovesníci, zodpovednejšie, aj keď robenie si domácich úloh nie je práve ich silnou stránkou. Vyrastajú z nich ambiciózni a pomerne praktickí dospelí, ktorí ale ťažko zdieľajú svoje pocity a ešte ťažšie vyjadrujú pred svetom emócie. Akí sú ľudia, ktorí v januári prvýkrát uzreli svetlo sveta? Aké sú ich prednosti?

1. Novoročné dieťa

Narodil sa váš drobec pár minút po údere polnoci? Tradícia novoročného dieťaťa má svoj pôvod v starovekom Grécku, kedy takéto bábätká boli znakom šťastia. Iste, má to aj iné benefity. Dieťa, ktoré sa narodilo ako prvé v novom roku dostáva aj finančný príspevok.

2. Zábava musí byť

Máte doma malého komika? Nečudujte sa! Ľudia, ktorí sa narodili v januári, majú prirodzený zmysel pre humor a to najmä ak sú obklopení rodinou a mnohými priateľmi. So sarkazmom si totiž ruky podali. Humor je niečo, čomu prosto nemôžu odolať.

3. Sú vzorom pre ostatných

Áno, máte doma charizmatického drobca. Januároví ľudia sú takí charizmatickí, že keď ich spoznáte, budete chcieť byť ako oni, a to vo všetkých smeroch. Sú to myslitelia a ľudia s filozofickou dušou. Poznajú skutočný význam sebakontroly a negatívne emócie nad ich osobnosťou nemôžu nikdy vyhrať.

4. Sú to malí kreatívci

Začulo vaše dieťa, že niečo riešite a o si len tak príde so skvelým riešením? Štúdie z roku 2015 ukázali, že ľudia, ktorí sa narodili v januári či februári sú tvorivejší a nápaditejší pri riešení problémov.

5. Lekári či účtovníci?

Robí váš drobec z vás s radosťou pacienta? Máte doma hračkársky stetoskop či všade je rozťahaný obväz z lekárničky? Je vedecky dokázané, že z januárových ľudí sú výborní lekári alebo účtovníci. Môžu byť aj realitnými agentmi, no táto možnosť je ozaj maličká.

6. Ich kameňom je granát.

Miluje vaše zlatíčko vínovú farbu? V skutočnosti je to farba červeného granátu. Granát symbolizuje mier, prosperitu a zdravie. Januárové deti sa teda podľa niektorých legiend môžu tešiť na "večné šťastie, zdravie a bohatstvo".

7. Keď sa nudia...

Zamýšľali ste sa niekedy nad tým, že kde chodí váš drobec na tie nápady? Keď sa nudí, potom ozaj môže prísť so zvláštnymi nápadmi, že ostanete v nemom úžase, kde sa to v jeho hlavičke zrodilo. Prosto s januárovými deťmi sa nemôžete nudiť. Nedovolia vám to. 

8. Milujú spoločnosť a hudbu

Januároví ľudia milujú spoločnosť, ľudí a život. A čo ešte? Bez hudby by neprežili ani deň, je ich inšpiráciou.

9. Tí praví vodcovia

Máte doma malého generála? Áno, januároví drobci sú rodení vodcovia. Majú vlastný úsudok a neznesú, keď ich niekto začne podceňovať. Za každých okolností chcú byť tými, ktorí budú vytŕčať z davu.

10. Majú jedinečný pohľad na život a milujú čestnosť

Uprednostňujú inteligenciu, vedia odpúšťať, nenávidia obmedzenia akéhokoľvek druhu a vzbúria sa proti všetkému, čo má povahu záväznosti, aj keď sú zároveň ochotní rešpektovať tradície a autoritu. Sú to jedineční ľudia.

11. Nikdy neviete, čo si myslia

Často sa snažíte prísť na to, čo si vaša januárová ratolesť myslí? Nikdy nezistíte jej najhlbšie tajomstvá, pretože si ich nechávajú pre seba. „Januárčatá“, to je dokonalá kombinácia tvrdých, sarkastických, vtipných a ambicióznych ľudí a takých je skutočne málo.

 

Slávni a januároví

Martin Luther King Jr.Franklin D. RooseveltKate MiddletonEllen DeGeneres a Oprah Winfrey.

Mohlo by vás tiež zaujať:

Mesiac narodenia: Ako ovplyvňuje to, čím sa človek stane

Takto deti zvládajú školu podľa znamení

Fotogaléria


Foto: thinkstock.com, kik-textilien.sk
Autor: © Zoznam/kch

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia