Takto vyzerá slávnostná selfie po rozdelení dvojičiek

Takto vyzerá slávnostná selfie
Ilustračné foto
Zdroj: Foto: Profimedia.sk
2018-12-17 00:30:41 |

Rodičia z Indie prežívali krásne a pohodové tehotenstvo, tešili na svoje vytúžené dvojičky, no hneď po pôrode prišla pre nich zdrvujúca životná rana. Dievčatká boli zrastené žalúdkom.

Lekári v Indii dokázali malý zázrak a presvedčili rodičov, že separačná operácia je najlepšou možnou voľbou, napriek ich obavám. Dievčatká, ktoré sa rozhodli lekári z „hviezdneho tímu“ operovať, mali len tri dni, vážili 3 175g.

Lekári vo Varanasi v štáte Uttar Pradesh, odoperovali dvojičky úplne zadarmo, pretože rodičia nemali na operáciu peniaze. Dr Vaibhav Pandey, odborný asistent pediatrickej chirurgie v Nemocnici povedal: "Bola to jedna z najrýchlejších operácií našej nemocnice. Som veľmi rád, že obe dievčatká zákrok prežili aj napriek tomu, že operácia bola dlhá a detičky boli malé. Bola to náročná operácia, ale úspešná."

Takéto spojenie môže nastať, keď sú dvojičky jednovaječné a po oplodnení sa úplne neoddelia. Vyvíjajúce sa embryo sa v prvých týždňoch začína rozdeľovať na identické dvojčatá, ale ak sa rozdeľovanie zastaví, vznikne takýto problém. Narodenie  dvojčiat, ktorých koža a vnútorné orgány sú spojené, sa vyskytuje zriedka. Predpokladá sa, že takéto spojenie postihuje jedny dvojičky z 200 000.

Päťhodinová operácia sa uskutočnila 6. decembra. Zúčastnili sa na nej piati chirurgovia, desiati lekári a pätnásť zdravotných sestier. Aj keď boli dievčatká maličké a slabé, boli hrdinkami a operáciu zvládli ukážkovo.Svoje prvé Vianoce prežijú s rodičmi doma.

A toto je ten hviezdny tím chirurgov, ktorí, podotýkame zadarmo, zachránili dvojičky a umožnili im tak krásny a plnohodnotný život.

Dievčatkám želáme do života veľa zdravia a úsmevov na tvári.

Prečítajte si tiež:

Takto dnes vyzerajú najkrajšie dvojičky z rou 2010

Pôrodná asistentka netušila, že žena čaká dvojčatá

Fotogaléria


Zdroj: Profimedia.sk
Zdroj: kch

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia