Objektív zachytil, ako si Meghan drží bruško: Reakcie hovoria za všetko

Objektív zachytil, ako si
Ilustračné foto
Zdroj: prfimedia.sk, gettyimages
2018-12-15 11:30:20 |

Záhadná, krásna a tehotná vojvodkyňa zo Sussexu, Meghan Markle, opäť raz bola terčom sociálnych sietí.

Vojvodkyňu zo Sussexu na oficiálnych akciách často oko kamery zachytí, ako si rukami drží bruško. Nedávno na odovzdávaní cien The British Fashion Awards prišla podporiť návrhárku Clare Waight Keller, ktorá vojvodkyni navrhla svadobné šaty. Aj pri tejto príležitosti si nežne a s veľkou radosťou hladila svojho drobčeka v brušku.

Reakcie na sociálnych sieťach? Neboli to iba pozitívne ohlasy. Zazneli komentáre, kde kritizujú tehotnú vojvodkyňu, že si až príliš drží bruško. „Oh, vieme, že si tehotná Meghan, nemusíš so bruško tak silno držať,“ alebo „Môžete si prestať držať bruško naraz oboma rukami? Nespadne vám.“  

Odborníčka však odhalila, prečo mala Meghan tendenciu držať si bruško. Katherine Gravesová, zakladateľka spoločnosti KG Hypnobirthing pre FEMAIL povedala: „Vždy, keď sa matky chytia svojho bruška, dieťa reaguje a má to pozitívny vplyv na vývoj dieťaťa.“ Tiež povedala, že hladenie tehotenského bruška je jednou z relaxačných metód, ktorú Katherine vždy vyžaduje od svojich klientov. Tak prečo sa diviť, že si Meghan držala svoje bruško? Dáva poznať svojmu dieťatku, ako veľmi ho už teraz miluje. Mesiace plynú a Meghan sa pripravuje privítať svoje prvé dieťa s radosťou a láskou.

Katharine taktiež vysvetlila, že dotýkanie sa bruška pomôže Meghan, aby sa uvoľnila a cítila pokoj. Uvoľní sa takzvaný "dobrý pocit", hormón oxytocín, ktorý putuje priamo do placenty, aby pozitívne ovplyvnil dieťatko a dokonca môže pomôcť odstrániť popôrodnú depresiu. Naopak, akýkoľvek stres spôsobený kritikou, ktorá je zameraná na tehotné ženy, môže spôsobiť uvoľnenie hormónu kortizolu, ktorý negatívne pôsobí  na nenarodené dieťa. „Dotýkanie sa bruška je pozitívne, ako pre mamičku, tak aj pre dieťa,“ zdôraznila Katherine.

Meghan svoje pocity nemá prečo skrývať. Ako manželka princa a vojvodu Harryho, ktorý je v poradí šiesty v nástupníctve na britský kráľovský trón, si môže chytiť tehotenské bruško a pobozkať svojho manžela, kedy len chce.

Prečítajte si tiež:

Vojvodkyňa Meghan: Chce byť inou mamou ako Kate

8 tipov od vojvodkyne zo Sussexu pre budúce mamy

Fotogaléria


Foto: profimedia.sk
Zdroj: kch

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia