Detstvo smutného chlapca zmenil kocúr

Detstvo smutného chlapca zmenil
Ilustračné foto
2018-12-06 00:43:00 |

Pestrosť dúhoviek alebo očná heterochrómia. To je inakosť, ktorá spraví z človeka veľmi ľahko zapamätateľný originál a priťahuje naše oči doslova ako magnet.

Prirodzene dvojfarebné dúhovky má 6 ľudí z každej tisícky. Do štatistík sa zahŕňajú aj tie najmenšie farebné rozdiely, často ťažko badateľné voľným okom. Mať teda každé oko natoľko iné, že si to všimne každý, je absolútna vzácnosť a takého človeka nestretnete každý deň.

Sedemročný Madden, ktorý žije v americkom štáte Oklahoma, má síce milujúcu rodinu, no jeho život je občas veľmi ťažký a smutný. Prečo? Malý Madden je na pohľad „iný“. Narodil sa nielen s rázštepom pery, ale každé očko má inej farby. A jeho sen? Mať skutočného kamaráta, ktorý by sa mu za jeho inakosť nesmial.

Maddenova mama Christina Humphreyová ani len netušila, čo po zverejnení videa v hlavnej úlohe s Maddenom nastane. Keď ho videl zamestnanec miestneho útulku, hneď ju kontaktoval, a zmenil tým malému Maddenovi detstvo. Ukázal mu mačiatko, ktoré malo nielen rázštep pery, ale aj rovnako sfarbené oči ako chlapček! Maddenovi rodičia neváhali a mačiatko menom Moon adoptovali. Teraz má ového kamaráta, kocúrika!

 

Príspevok, ktorý zdieľa @maddenandmoon,

 

 

Príspevok, ktorý zdieľa @maddenandmoon,

 

 

Príspevok, ktorý zdieľa @maddenandmoon,

A heterochrómia v histórii? Už v minulosť ňou „trpeli“ velikáni ako napríklad Alexander Veľký. Aj medzi dnešnými celebritami nájdeme veľa "rôznoočiek", ako Kate Bosworth, ktorá má jedno oko hnedo-zeleno-modré, druhé modré, David Bowie k heterochrómii prišiel pri bitke v mladosti, Mila Kunis má jedno oko orieškovo hnedej a druhé zelenej farby alebo argentínska modelka a morská panna z Pirátov z Karibiku, Jorgelina Airaldi, má jedno oko modré a druhé zelenohnedé.

Prečítajte si tiež:

Aká matka, taká Katka: Toto dcéra zdedila po mame

Toto je Vaneloppe, ktorá sa narodila so srdcom mimo tela

Fotogaléria


Foto: Instagram
Zdroj: kch

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia