Neboli tehotné a predsa sú šťastnými mamami

Neboli tehotné a predsa
Ilustračné foto
Zdroj: foto: sita.sk/AP
2018-11-23 00:30:10 |

Kardashianka, Charlieho anjel alebo sexica z mesta. Áno, sú to herečky, úspešné ženy, no predovšetkým sú to mamy.

Nie každá žena má to šťastie, že môže vynosiť a porodiť dieťa. Mnohé to riešia umelým oplodnením, alebo, ak sa ani to nepodarí, rozhodnú sa pre adopciu. Hollywoodske krásky to riešia inak. Dieťa si nechajú vynosiť náhradnou matkou. Takéto riešenie je v Spojených štátoch amerických celkom bežné. V našej právnej úprave je zakotvené ustanovenie, že matkou dieťaťa je žena, ktorá ho porodila a zmluvy a dohody, ktoré sú v rozpore s vyššie uvedeným ustanovením, sú neplatné. Znamená to, že  u nás náhradné materstvo povolené nie je. Vráťme sa však do Hollywoodu...

Kim Kardashian

Exotická kráska Kim Kardashian prehlásila, že rozhodnúť sa, aby ich tretie dieťa porodila náhradná matka, bolo to najlepšie, čo mohla urobiť. Kim a jej manžel Kanye West si bábätko nechali odnosiť náhradnou mamou zo zdravotných dôvodov. Keď Kim čakala svoje prvé dve deti, dievčatko North Est a chlapčeka Sainta, mala veľké problémy s placentou a rizikové tehotenstvá. Ďalšie tehotenstvo by nemuselo prežiť ani dieťa a ani mama, preto slávnemu páru porodila náhradná matka dcérku menom Chicago West.

 

 

Elizabeth Banks

Elizabeth Banks, herečka známa z trilógie Hry o život, verí na zázraky a tie sa v jej živote naozaj dejú. S manželom Maxom Handelmanom nemohli mať deti a tak sa začali pohrávať s myšlienkou náhradnej mamy. A spomínané zázraky? Prvý prišiel v podobe syna Felixa, ktorý sa narodil v roku 2011 a druhý „zázrak“ s menom Magnus Mitchell sa narodil v roku 2012. 

 

Tyra Banks

Čokoládka Tyra Banks je známa ako americká modelka a herečka. S fotografom Erikom Aslaom sa stali rodičmi. Chlapčeka, ktorému dali meno York Banks Asla, im vynosila náhradná mama.

Tyra mala problémy s otehotnením. Prešli si neľahkou cestou, no všetko to stálo za ten nádherný pocit byť mamou. Pre týždenník People.com prehlásila: „Keď sa zahľadím do krásnych očí môjho syna, myslím na všetkých ľudí, ktorí majú problémy s otehotnením či vynosením dieťaťa a každý deň sa za nich budem modliť." Tyra tiež na svojom Instagrame zverejnila fotografiu detskej čiapky, a v texte z celého srdca ďakovala žene, ktorá vynosila jej synčeka Yorka. Ten má už dva roky.

 

Nicole Kidman

Moulin Rouge alebo Sedmilhářky. Hollywoodska herečka Nicole Kidman musela prekonať veľa prekážok, kým sa stala mamou. S Tomom Cruisom si adoptovala dve deti. Vlastné mala až s Keithom Urbanom a šepká sa o tom, že viackrát podstúpila umelé oplodnenie, no druhú dcéru im musela vynosiť náhradná matka. Z bábätiek sú dnes už malé krásne slečny. Staršia dcérka Sunday Rose je celý otecko a mladšia Faith Margaret, ktorú herečke vynosila náhradná matka, je zase celá mamina.

Lucy Liu

Charlieho anjel Lucy Liu, aj keď nemala to šťastie prežiť krásne tehotenstvo so všetkým, čo k tomu patrí, sa pred tromi rokmi zamilovala na celý život. Celému svetu vykričala svoju radosť, keď zverejnila fotku synčeka na sociálnej sieti. Odnosila jej ho náhradná matka a herečka mu dala meno Rockwell Lloyd Liu.

 

Sarah Jessica Parker

Carrie alebo sexica Sarah Jessica Parkerová a jej Pán božský, manžel Mathew Broderick, sa stali šťastnými rodičmi dvojičiek v roku 2009. Sarah mala problémy s otehotnením, tak malé dievčatká odnosila náhradná matka. Dievčatá sa narodili v Ohiu, pomenovali ich Marion Loretta Elwell a Tabitha Hodge.

Sarah a Mathew sa o dieťa snažili neúspešne od narodenia ich šestnáťročného syna Jamesa. I keď ho obaja milovali najviac na svete, stále im niečo chýbalo...Rozhodli sa pre náhradnú mamu. Keď sa dievčatá narodili, boli neuveriteľne šťastní. Z jedného dieťaťa je človek nadšený a čo deti dve? „Dve deti, to bude komédia," uviedla vtedy pre denník The Sun šťastná herečka. Z malých bábätiek sú už veľké slečny.

Takto si prominentné deti Sarah vykračovali v septembri do školy. Hrdá mamina sa fotkami pochválila na Instagrame.

 

Prečítajte si tiež:

Aňa Geislerová a jej výchova: Aká je z nej mama?

8 tipov od vojvodkyne zo Sussexu pre budúce mamy

 

Fotogaléria


Zdroj: kch

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia