Aňa Geislerová a jej výchova. Aká je z nej mama?

Aňa Geislerová a jej
Ilustračné foto
Zdroj: profimedia.sk
2018-11-10 00:30:31 |

Množstvo odborníkov prichádza s teóriou, že ľudia s ryšavými vlasmi sú v mnohom odlišní. Ale v čom?

Sú zaujímaví a do istej miery aj tajomní. No je aj dokázané, že vplyv na charakter farba vlasov nemá, chvála Bohu a tak si Anna Geislerová môže dovoliť to isté, čo každá obyčajne neobyčajná blondína či bruneta -  žiť svoj život. Poznáme ju ako slávnu českú herečku, držiteľku troch ocenení Český lev, no predovšetkým je to mama.

A čím chcela byť ako malé dievča? Chcela biely dom a v ňom len málo vecí. No v jednom mala jasno, chcela byť herečka. Vyrastala s troma sestrami a čo mali a majú spoločné dodnes?  Tvrdohlavosť a hrdzavé vlasy. Keď mala šestnásť rokov, prišla s nápadom odísť robiť modeling do Milána. Mama jej najprv vysvetlila, aký je to hlúpy nápad a potom ju tam odprevadila.

A čo si myslí Aňa o materstve?

O materstve sa hovorí a píše, že je krásne a skvelé. A Aňa s tým bezpochyby súhlasí a podľa nej nič v živote nemá väčší zmysel. Má materstvo aj odvrátenú tvár? Podľa Anny áno. S príchodom prvého drobca do života vlezie aj iracionálny strach, ktorý sa raz a navždy stane súčasťou všedných dní. Materstvo prináša smútok, únavu, stav totálneho vyčerpania, bezradnosť ale aj pocity šťastia, hrdosti na vlastnú krv a nekonečnú lásku.

Keď sa narodil jej prvý syn Bruno (13), Anna prežívala neopísateľné šťastie. Ako povedala médiám, prišiel na svet, rozhliadol sa a ani nezakričal. Skontroloval, kde je mama, kde otec a kde prsník, a spokojný so svojím servisom zaspal. A ako to bolo s jeho mladšou sestrou Stellou (11)? Anna prezradila, že tá bola hneď od začiatku iná. Od prvej chvíle na nej bola poznať istá nespokojnosť, zvedavosť a iná energia. A tehotenstvo s najmladším Maxom (5)? Anna je toho názoru, že keď je človek mladší, je ako keby nabudený do toho byť rodičom. Má veľa otázok a potom robí aj dosť zbytočných chýb. No keď porodila Maxa, mala už 37 rokov a zrazu jej to všetko prišlo veľmi jednoduché.

Na Aninom Instagrame nájdeme aj takúto fotku s Maxom.

A aká je Anna matka? Bruno je flegmatik od narodenia a Stella má so svojou mamou spoločný temperament. Je to podľa Ani malá dramatická umelkyňa s nekonečnou potrebou prežívania. A prežitok vytvorí kedykoľvek, kdekoľvek a z čohokoľvek. Hlavne, aby sa NIEČO dialo. A na odpoveď, aké ja Anna mama, odpovedala, že je veľmi dobrá a niekedy aj zlá, no vcelku je milá. To je ale hodnotenie, čo poviete.  

A čo výchovné praktiky? Jednoducho nekompromisné. Nechce dieťa niekam ísť? Nevadí, pôjde! Nechce niečo robiť? Nevadí, bude! Opisuje Aňa so smiechom výchovné praktiky, ktoré úspešne aplikuje na svojich deťoch. To, že je trojnásobnou mamou neznamená, že nemá čas o seba dbať. Naopak. Vždy je štýlová a vyladená do posledného detailu. Veď je aj vnímaná ako módna ikona, ktorá prešľap urobí len málokedy.

O tom, že humor Ane nechýba, svedčí aj tento príspevok.

A čo je na Anne ako mame zaujímavé? Všetkým deťom písala denníky, keď boli ešte v brušku. Zaznamenala v nich, ako rástli, ako rástla Anna, kedy začala cítiť ich prvé pohyby, kopanie... A prečo to všetko? Budú to spomienky pre jej raz dospelé deti, aby si mohli prečítať, ako ich detstvo videla ona sama.

Prečítajte si tiež:

Výchovné fígle na kráľovskom dvore

Originálne meno podporuje u dieťaťa kreativitu

 

Fotogaléria


Zdroj: kch

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia