Emma, Charlotte či Harper tak skoro o popularitu neprídu

Emma, Charlotte či Harper
Ilustračné foto
2018-11-06 00:30:28 |

Malé trendsetterky! Princezná Charlotte či dcéra Davida a Viktorie Bechamovcov, Harper, sú zárukou toho, že ich mená budú patriť medzi top aj o desať rokov.

Odborníci zo spoločnosti Nameberry predpovedajú popularitu mien o desať rokov. Vo Veľkej Británii by dievčenským mala v roku 2028 kraľovať Charlotte, druhú priečku nechávajú voľnú pre aktuálne populárne meno a na tretie miesto zasadili experti meno Harper. Beckhamovci sú silnou značkou nielen vo Veľkej Británii a toto meno podľa nich ešte získa na sile v mnohých krajinách. O popularitu  nepríde ani meno Emma, ktoré je obľúbené v celom svete.

Podľa pozorovania odborníkov dlhodobo populárne mená majú tendenciu držať sa v prvej desiatke pred tým, ako sa postupne začnú prepadať na nižšie priečky. Emma vstúpila do prvej desiatky v roku 2002 a doteraz neklesla nižšie, väčšinou sa pohybuje od prvého po piate miesto. „Predpokladáme, že ešte aj za desať rokov bude stále v top päťke,“ povedala Pam.

Tendenciu ovplyvňovať trendy majú najmä mená celebrít a ich detí, ale ukazuje sa, že nie všetky majú rovnakú silu. Kým po narodení dcéry princa Williama a jeho manželky Kate popularita mena Charlotte vzrástla raketovou rýchlosťou a vôbec sa nechystá na odchod, meno najpopulárnejšej speváčky sveta si popularitu neudržalo. „Meno Beyoncé, ktoré v roku 2008 dostalo v Anglicku 105 narodených dievčat, vlani nepoužil v tejto krajine nikto,“ poukázala Pam Satran z Nameberry. Popularita mena klesla vo všetkých krajinách, kde sa na chvíľu vyšvihlo hore. 

K najpopulárnejším chlapčenským menám v Anglicku, ale i ďalších anglicky hovoriacich krajinách, bude podľa Nameberry patriť o desať rokov meno Liam. Popredné priečky vo svete obsadia tiež Lucas, Noah a Oliver. 

 

Takto to vidia experti z Nameberry o desať rokov

Odborníci vedia z rebríčkov popularity mien v jednotlivých rokoch veľa vyčítať, niektoré zmeny sú však fascinujúce. Tak napríklad vlani sa k najobľúbenejším chlapčenským menám zaradil dovtedy dosť opomínaný Leo. Naopak, dievčenské meno Sarah, ktoré sa v rebríčkoch popularity držalo v prvej stovke od roku 1904 a v sedemdesiatych a osemdesiatych rokoch patrilo rok čo rok do Top 5, zrazu z prvej stovky vypadlo. A to vydržalo v nej neuveriteľných 113 rokov! 

Mohlo by vás tiež zaujať:

Toto sú najviac a najmenej obľúbené detské mená storočia

Toto je vo svete najnepopulárnejšie meno pre dieťa

 

Fotogaléria


Foto: sita.sk/AP, Instagram/davidbeckham
Zdroj: az

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia