Máte doma ranné vtáča? 7 tipov, ako to s ním prežiť

Máte doma ranné vtáča?
Ilustračné foto
Zdroj: Foto: Thinkstock.com
2018-11-05 00:30:37 |

Poznáte to? Je 5 hodín ráno, vonku riadna tma, na celej ulici svietite len vy a nočné lampy. A váš malý zlatý drobec má oči dokorán...

Vstávať a cvičiť! Veď kto je doma, ten sa počíta. Či piatok a či sviatok, vášmu drobcovi to je ozaj jedno. Čo by ste dali len za pár minút spánku navyše? Aj keď je spánok dôležitý, vaše ranné vtáča má úplne iný názor - spánok je nuda! Prinášame vám niekoľko tipov, ako si ranný spánok alebo aspoň leňošenie predĺžiť o pár minút.

1. Z malej do veľkej postele

Vyliezol zo svojho „pelíšku“? Nevadí! Vezmite ho na ruky a zaneste k sebe do postele. Na mnohé detičky má teplé rodičovské hniezdočko priam magický účinok. Na chvíľočku si s vami ešte pospí alebo si aspoň vo vašej blízkosti chvíľu polebedí.

2. Večierka

Je osem hodín večer a váš drobec srší energiou? Pokiaľ vám to vaša práca dovolí, posuňte večerné zaspávanie a teda aj celý denný režim. V niektorých prípadoch to môže skutočne zabrať.

3. Hračky sem a hračky tam

Poznáte to, otvoria sa oči a už sa ide hrať. Nechajte dieťaťu pri postieľke hračky. Ideálne také, ktoré nemá k dispozícii cez deň. Niektoré deti sa vedia už v útlom veku na chvíľočku veľmi dobre zabaviť aj samy, teda, ak im k tomu poskytnete priestor a pokoj.


TIP: Toľkoto spánku deti potrebujú. Nepodceňujte to


4. Piškóty

Hlad je zákerný pocit, čo? Vie potrápiť malých aj veľkých. Niektoré deti sa skoro ráno môžu budiť na pocit hladného bruška. Finta? Prečo si myslíte, že začali vyrábať piškóty? Toto je ten dôvod. Hladného drobca po dlhej noci môže na chvíľu uspokojiť aj miska piškót blízkosti postieľky.

5. Mrnčanie

Aj keď ešte snívate, uvedomujete si, že váš malý miláčik si už čosi bľaboce? Pokoj. Pekne ležte ďalej a oddychujte, V žiadnom prípade sa nemusíte hneď vrhnúť k postieľke. Doprajte mu čas, aby sa naučil trošku hrať sa samo. Ak neplače, všetko je v najlepšom poriadku.

6. Každý týždeň Deň otcov

Vyskúšali ste už naozaj všetko a nič nezaberá? A k čomu je manžel a otec? Dohodnite sa na tom, že aspoň jeden deň v týždni bude starostlivosť o malého výtržníka na ňom. Určite ste už počuli, že otcovia veľmi radi tvrdý spánok iba predstierajú, aby mali pokoj. Takže bez zľutovania, keď to inak nejde, nastupuje tatino a hotovo!

7. Tma, aj keď je ráno

Máte rolety či žalúzie, ktoré prepúšťajú svetlo? A čo tak výmena? Niektoré detičky svetlo prebúdza a vhodné závesy im môžu pomôcť spánok predĺžiť, zvlášť ak v dome bude okrem prítmia aj pokoj a ticho.

Ak je váš drobec aj napriek všetkej snahe ranným vtáčaťom, pokiaľ možno, berte to s nadhľadom a humorom. Ono vytiahnuť z postele pätnásťročného pubertiaka býva mnohokrát väčšia výzva ako uspať dvojročné dieťa.

Prečítajte si tiež:

Spánkový graf: Koľko spánku dieťa potrebuje?

TOP 10 chýb, ktoré robíme pri uspávaní

Fotogaléria


Foto: thinkstock.com
Zdroj: kch

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia