Toto by vám napadlo? Otcovia tvrdý spánok v noci často predstierajú

Toto by vám napadlo?
Ilustračné foto
Zdroj: thinkstock.com
2018-10-29 13:30:01 |

A je to potvrdené. Podľa jednej z najnovších štúdií väčšina oteckov predstiera, že v noci spí, len aby sa vyhli povinnosti postarať sa o plačúce dieťa.

Akosi sme si zvykli, že je to najmä údel mám, aby v noci utišovali plačúceho drobca. v období, keď žena dojčí, je to pre ňu samozrejmosť, no vo väčšine rodín zostane nočná starostlivosť o dieťa, ktoré sa prebudí pre zlý sen, pre potrebu cikať či z iného dôvodu, na nej. A to aj vtedy, ak už začala chodiť do roboty rovnako ako otec detí. Najčastejším dôvodom, pre ktorý muži necítia potrebu vstať k plačúcemu dieťaťu, je ich presvedčenie, že aj tak by nič nezmohli a tak je zbytočné otvárať oči a snažiť sa drobca upokojiť.

Pri výhovorkách sú tatkovia kreatívni

Výsledky nemenovanej štúdie, podľa ktorej sa 56 percent otcov  tvári, že tvrdo spí, keď ratolesť v noci plače alebo volá na rodičov, cituje na svoje stránke MyFoxChicago.com. Jeden z piatich tatkov to odôvodňuje tým, že deti volajú len na mamu a jeden z desiatich je presvedčený, že takéto situácie rieši lepšie mama, preto nemá dôvod vstávať. K obľúbeným výhovorkám otcov patrí aj to, že majú za sebou ťažký deň a ráno opäť skoro vstávajú alebo tvrdia, že na budúce vstanú oni, aj keď to nemyslia vážne. Mnoho otcov tvrdí, že pri nočnom plači dieťaťa „sú k ničomu,“ lebo ratolesť potrebuje k upokojeniu mamu.

Otcovia si spánok cenia viac ako ženy

Podľa expertov muži považujú neprerušovaný spánok za dôležitejší ako ženy, ktoré sa budia k deťom aj niekoľkokrát v noci. Nad tým, že aj partnerka sa potrebuje vyspať, lebo na druhý deň ju čaká množstvo povinností, nerozmýšľajú. Takže, maminy, ak máte doma manžela či partnera, ktorý k deťom ochotne v noci vstáva alebo sa pri nočnej starostlivosti o ne striedate, vedzte, že je to skôr výnimka ako pravidlo. Ak patríte k tým, ktoré ešte doma dieťa nemajú, no ste práve tehotná, naučte ocina pomáhať pri uspávaní bábätka od malička, aby sa neskôr nevyhováral, že je v noci zvyknuté iba na mamu a on ho neutíši. Inak vás neprerušovaný nočný spánok nečaká možno aj najbližších pár rokov.

Prečítajte si tiež:

Zobúdzajte deti takto a do mesiaca príde zmena

TOP 10 chýb, ktoré robíme pri uspávaní


Foto: thinkstock.com
Zdroj: az

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia