8 tipov od vojvodkyne zo Sussexu pre budúce mamy

8 tipov od vojvodkyne
Ilustračné foto
Zdroj: foto: sita.sk/AP
2018-10-26 00:30:10 |

Manželka princa Harryho, vojvodkyňa z Sussexu Meghan Markle, sa pripravuje na príchod prvého dieťaťa. A pripravuje sa priam kráľovsky.

Prinášame vám 8 tipov od bývalej herečky a bloggerky v oblasti životného štýlu, ktorá premenila sen na skutočnosť a z obyčajného dievčaťa sa vďaka sobášu s princom Harrym stala vojvodkyňou. Pár mesiacov po svadbe mladomanželia oznámili svetu novinku, že Meghan nosí po srdcom dieťa. Mnohí im nedávali na spoločné potomstvo veľké šance, lebo tmavá kráska s uhrančivými očami má už 37 rokov. Čo odporúča?

1. Sushi NIE!

Meghan je milovníčkou sushi. Prečo? Okrem toho, že miluje surové ryby, sushi jej pripomína kalifornské korene. No na pár mesiacov si musí dať pauzu. Ak si žena počas tehotenstva dopraje sushi alebo údenú rybu, môže ohroziť svoje bábätko. Listérie totiž môžu poškodiť orgány plodu alebo vyvolať predčasný pôrod. Existuje tiež nebezpečenstvo nákazy počas pôrodu.

2. Grilované rybie tacos 

A čo grilované tacos? Varené ryby, to je niečo úplne iné ako sushi. Japonskí odborníci na základe novej štúdie odporúčajú budúcim mamičkám konzumovať ryby, avšak len v obmedzenom množstve. Štúdia ukázala, že ryby bohaté na omega-3 mastné kyseliny pomáhajú zlepšiť rast mozgu potomstva. NAPRIEK TOMU VŠAK OPATRNE! Vyvážený príjem omega-3 a omega-6 mastných kyselín je nevyhnutný pre normálnu tvorbu nenarodeného dieťaťa. Nerovnováha môže spôsobiť predčasné starnutie mozgu, ale aj abnormálne správanie, úzkostlivé stavy a mnohé iné problémy súvisiace s vývojom mozgu. Napriek pozitívnym vplyvom rybieho mäsa by sme však v tehotenstve mali dbať na ich umiernenú konzumáciu. Nie je ale vhodné ich úplne vynechať.

3. Mäkké syry? NIE!

Syry a Meghan alebo Meghan a syry? Počas tehotenstva si Meghan môže užívať len tvrdé syry, a to buď vyrobené z pasterizovaného mlieka alebo varené pri vysokých teplotách. Baktérie sa tak zabijú a lepšie sa oddelí tvaroh od srvátky. Cheddar, gouda alebo parmezán si môžete dopriať aj vy.

4. Čerstvá šťava

Ak milujete ovocné šťavy rovnako ako Meghan, počas tehotenstva si treba dať pauzu. Čerstvo vylisované ovocie a následná šťava z ovocia predávaná v reštauráciách ako drinky, nemusia byť pasterizované alebo inak upravené. Vo všeobecnosti tehotné ženy a malé deti by sa mali vyhnúť všetkým nepasterizovaným džúsom.

5. Víno

Víno a tehotenstvo či dojčenie k sebe nepatria. Jednomyseľné stanovisko lekárov a vedcov však neexistuje. Niektorí argumentujú, že víno je jedom pre tehotné ženy a môže mať fatálne následky pre  budúcnosť dieťaťa. Iní zasa vravia, že pohárik neuškodí. Aj keď si Meghan rada pochutí na poháriku talianskeho vína Tignanello, ktoré je vyrobené v Toskánsku, v tom má jasno. Počas tehotenstva ANI KVAPKA! 

6. Beh

„Milujem beh, no dôležité je nájsť svoj rytmus a rýchlosť. Vďaka behu si vždy vyčistím hlavu,“ priznala Meghan. Vo všeobecnosti platí, že ak ste behávali aj predtým a nemáte vysokorizikové tehotenstvo, môžete naďalej behávať, ale žiaden maratón milé mamičky. Keďže vojvodkyňa zo Sussexu beh miluje, bude vo svojej rutine pokračovať. Treba však myslieť na dostatočnú hydratáciu.

7. Jóga

Meghan sa vyjadrila pre kanadský časopis Najlepšie zdravie: „Moja mama je inštruktorkou jogy a ja som začala cvičiť jogu, keď som mala sedem rokov. Zamilovala som si nie len klasickú, ale aj horúcu jogu.“ Bohužiaľ, horúcej jogy sa bude musieť na nejaký čas vzdať! Čakáte bábätko a bojíte sa, či to zvládne? Určite sa horúcej joge vyhnite v prvom trimestri a počas šestonedelia. No navštevovať kurzy prenatálnej jogy, ktoré môžu pomôcť mamičkám pripraviť sa na pôrod, určite môžete.

8. Pilates

Meghan je fanúšikom Pilates a v tehotenstve môže byť skutočne skvelou voľbou. 

Meghan s Harrym sú v týchto dňoch na oficiálnej ceste po Austrálii, Novom Zélande, Fidži a Tongu. Práve na začiatku tohto turné oznámili šťastnú novinu a médiá si všimli, že outfity už dávajú na vojvodekyni požehnaný stav poznať. V súčasnosti by mala byť na konci tretieho alebo na začiatku štvrtého mesiaca a bábätko by malo prísť na svet v apríli budúceho roka. 

Prečítajte si tiež:

Sedem šialených vecí, ktoré sa dejú s vagínou v tehotenstve

Popri cvičení jogy dojčí svojho drobca. Čo vy na to?

Fotogaléria


Foto: sita.sk/AP
Zdroj: kch

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia