Rodičia a ich „veselé zlyhania“: Toto všetko sú naozaj reálne príbehy

Rodičia a ich „veselé
Ilustračné foto
Zdroj: thinkstock.com
2018-10-12 09:45:25 |

Priznajme si to, byť rodičom je ťažké! Rodičovstvo neprišlo s návodom „ako byť skvelý rodič“, a preto sa niekedy stávajú situácie, ktoré by sa jednoducho stať nemali.

Ako sa vraví, nič sa neje tak horúce, ako sa uvarí a tak z hrôzostrašnej situácie sa po čase stane veselá príhoda. Mamy a otcovia z celého sveta si dali ruku srdce a priznali svoje „veselé zlyhania“. Ako ste na tom vy a vaše rodičovské prešľapy? 

Mama z Čiech sa ešte dnes čuduje, ako sa jej to mohlo stať. Štvorročná dcérka s mamou a osemmesačnou sestričkou v kočíku sa vybrali na nákupy. Keď nakúpili, šli električkou domov, prišli k bytovke, vyviezli sa výťahom a mama sa spýtala dcérky: „A kde máme tvoju sestričku? Vtedy mi to docvaklo, že ja blázon som ju nechala v kočíku pred obchodom. Plná strachu som letela k obchodu a asi všetci anjeli pri nás stáli, malá princezná s v kočíku spokojne spinkala a ja som bola najšťastnejšia mama na svete,“ spomína.

Ďalšia mama sa prebudila uprostred noci, aby utíšila svoje malé dieťatko. „Vstala som na veľký krik môjho hladného chlapčeka. Vzala som ho do rúk a chcela ho dojčiť, no stále plakal. Keď som sa úplne prebrala, zistila som, že sa pokúšam dojčiť vankúš,“ smeje sa mama z New Yorku.

Aby to všetko neostalo na mamách, otec z Francúzska sa so smiechom priznal: „Chystal som svojho tretiačika do školy a vždy mu dávam so sebou čistú vodu v petfľaši. A tu nastal kameň úrazu. Nedávno som dostal od kamaráta domáce pálené v rovnakej fľaši, v akej kupujem pre syna vodu. A čo čert nechcel, fľaše sa vymenili a miesto vody si vzal do školy pálené. Aj si upil a pľul ako o život.“

Jeden otec sa rozhodol so svojimi deťmi spraviť domáci milkshake. No jeho žena v tomto období práve dojčila dcérku. Staršie deti chceli otcovi pomôcť, aby bol ich vytúžený milkshake skôr hotový, tak otcovi podali mlieko. „Neriešil som, aké mlieko podali, bolo biele, no hustejšie ako obvykle. Pridal som kakao a bolo. Deti si upili, no začali prskať na všetky strany. Ešte som bol prekvapený, že čo to, tak som ochutnal a prskal som tiež,“ smeje sa otec z Holandska.

„Bol voľný deň a naša šesť členná rodina sa vychystala do nákupného centra. Nasadli sme všetci do auta, pustili sme rádio a šli. Zdalo sa mi, že je vzadu akosi ticho ale povedala som si, že tí starší sa asi hrajú na mobile a ten najmladší trojročný fešák asi spí. Zaparkovali sme pri centre, obzriem sa dozadu a deti nikde! Oblial ma studený pot a otočila som auto priamo domov. Prídem domov, otvorím dvere a čudujte sa svetu, deti s úsmevom sa doma hrali a ja som ešte mesiac po tejto príhode vlastnoručne nakladala deti do auta,“ priznáva mama zo Sydney.

„Poznáte to, sviatky a zhony idú k sebe. Ani som si to neuvedomila, že je sviatok a poslala som svoju ratolesť do školy. Prišiel ku škole, tá zamknutá a teda ako poctivý žiačik stál pred školou a čakal a čakal na príchod učiteľov a spolužiakov ale samozrejme sa nikto nedostavil. O dve hodiny neskôr sa vrátil domov a povedal: „No, pán riaditeľ bude zajtra veľmi nahnevaný, nikto neprišiel do školy, dokonca ani žiaden učiteľ, myslíš si, že získam ocenenie, že som bol jediný, kto prišiel?" Toto priznala mama z Nemecka.   

„Šla som so synom do nákupného centra. Mohol mať asi tak dva roky. Keď som si vyberala oblečenie na pár sekúnd som ho spustila z očí. O niekoľko sekúnd sa otočím a malý nikde. Ako som očami prebehla obchod, zrazu vidím, ako figuríne, ktorá ležala nahá na zemi, stláča prsník a chce papať,“ hovorí so smiechom mama z Texasu.

„Bol som fajčiar a manželka šla do obchodu. Mal som strážiť malú dcérku, no mal som veľkú chuť si zapáliť. Tak som nechal naše malé „všetko“ v perinke na kuchynskom stole, vzal si cigaretu s tým, že čo sa takého môže stať. Balkón sme nemali a tak som šiel von. V momente ako som zabuchol dvere, v tom istom momente som si uvedomil, že nemám kľúče. Niečo také, ako mobil vtedy neexistovalo. Ešte že moja manželka má neskutočnú intuíciu a vrátila sa o desať minút domov s otázkou, čo sa stalo. To bol deň, keď som prestal fajčiť,“ hovorí otecko zo Slovenska. 

Ten istý otecko zo Slovenska sa priznal k ďalšej veselej príhode. „Boli sme na rodinnej dovolenke a manželka mi dala na starosti dcérku, nie tú, ktorú som nechal v perinke na stole. Tak som ju vzal s plávacím kolesom do mora, mohla mať asi 4 roky. Ako sme sa bláznili, koho nevidím, známych. Zvítali sme sa a slovo dalo slovo a začali sme sa baviť. Prestal som dcérku sledovať a zrazu len počujem manželku ako na mňa kričí, že čo som to za otca. Dcérka v plávacom kolese, ukotvila na brehu, vlny do nej búchali ostošesť a piesok mala aj v zadku. Aspoň si užila more,“ smeje sa.    

Prečítajte si tiež: 

Detská logika nepustí alebo pár čriepkov od školákov

Vyletí vtáčik! smievať sa... alebo najpríšernejšie školské fotky

Fotogaléria


Zdroj: kch

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia