Chlapček v susednom Česku prišiel o život v sušičke

Chlapček v susednom Česku
Ilustračné foto
Zdroj: Foto: Thinkstock.com
2018-10-08 00:30:31 |

Detská všetečnosť nemá hraníc. Niekedy sa zdá, že môžete robiť akékoľvek opatrenia, drobci vždy nájdu niečo nebezpečné. Bohužiaľ, môže to skončiť aj takto tragicky.

Pri niektorých strašidelných príbehoch si mnohí povedia, že to sa môže stať snáď len v Amerike. Tak ako sme ešte pred pár rokmi krútili hlavami nad rodičmi niekde vo svete, ktorí dokázali zabudnúť dieťa v rozpálenom aute a dnes sa bohužiaľ také prípady stávajú aj u nás, podobne neuveriteľne znie príbeh z pražských Strašníc. Trojročný chlapček tu minulý týždeň zomrel v sušičke na bielizeň.

Pravdepodobne zvedavosť bola príčinou toho, že chlapča, ktoré malo o pár dní osláviť tretie narodeniny,  skončilo v sušičke na bielizeň. O prípade informoval český denník Blesk, podľa ktorého mama uložila synčeka spať a odišla z izby. Ten však namiesto spánku vyliezol z postieľky a chcel pravdepodobne preskúmať sušičku. Čo presne sa odohralo, polícia odmieta zverejniť s ohľadom na rodinu, isté však je, že dieťa sa nešťastnou náhodou dostalo dovnútra sušičky, kde ho našli v bezvedomí. Ani okamžitá lekárska pomoc a použitie metódy ECMO, čo znamená mimotelové okysličovanie krvi, nepomohlo a chlapček v nemocnici zomrel.


Sme nepoučiteľní? Dieťa potrebuje dozor, nenechávajte ho samo


V našich končinách ide o ojedinelú tragédiu, pri sledovaní zahraničných médií je však zrejmé, že podobné prípady sa stávajú. Napríklad v auguste prišiel o život podobnou smrťou chlapček Brantley deň po tretích narodeninách. Otec zaspal, malý zvedavec chcel preskúmať vnútro sušičky a už sa z nej nedostal von.

Rovnako ako sušičky sú nebezpečné aj práčky. V susednom Poľsku práve v práčke prišiel o život v júni tiež trojročný chlapček, ktorý sa do nej dostal pri schovávačke a nevedel sa dostať von. Či sa v nej nejakým spôsobom zavrel sám alebo mu k tomu dopomohla 5-ročná sestra, sa objasniť nepodarilo. Stalo sa to aj napriek tomu, že obaja rodičia boli doma. Pravdepodobnou príčinou bol nedostatok kyslíka, čo je príčinou mnohých podobných tragédií.

Buďte pozorní

Jediné, čo môžeme ako rodičia urobiť, je byť obozretní. Nikdy nezabúdajte skontrolovať, či je sušička, práčka alebo aj umývačka riadu riadne zabezpečená. Nikto z nás nemá oči aj na chrbte a niekedy môže stačiť naozaj málo a nešťastie je na svete. V tejto súvislosti upozorňujeme aj na kapsuly na pranie, ktorú sú krásne farebné a deti veľmi priťahujú. Samotní výrobcovia varujú, aby ste ich nikdy nenechávali v dosahu detí, lebo môžu spôsobiť otravu.

Prečítajte si tiež:

Päť tipov, ako chrániť dieťa pred vypadnutím z okna

Jeden z najväčších mýtov: Toto pri otrave nikdy nerobte

Fotogaléria


Foto: thinkstock.com
Zdroj: az

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia