Dôvod, pre ktorý túžila poznať pohlavie nenarodeného dieťatka, vás dojme

Dôvod, pre ktorý túžila
Ilustračné foto
2018-09-18 13:30:43 |

Pár týždňov radosti sa zmenilo na nekonečný smútok. Mladá budúca mama, ktorá bola v 14. týždni tehotenstva, zrazu zomrela v spánku.

Rosanna Sandersová (22) nebývala chorá a nič nenasvedčovalo tomu, že by ju vážnejšie trápilo zdravie. Budúca mamina, ktorá bola v 14. mesiaci tehotenstva a čakala svoje prvé bábätko, však náhle zomrela v spánku vo svojom dome. Stalo sa tak ešte pred tým, než by bolo známe pohlavie dieťatka v jej brušku. Termín pôrodu mala určený na 8. marca a onedlho sa už chystala na sonografiu, ktorá by pohlavie prezradila.

Zničená Rosannina mama Jacqueline (49) lekárov požiadala, aby zistili, či bábätko v brušku bol chlapček alebo dievčatko. Ako povedala pre Daily Record, táto informácia je pre ňu dôležitá pre to, aby priniesla na pohreb správnu farbu kvetov. Na prvý pohľad možno úplne „od veci“ dôvod, kto však stratil niekoho blízkeho, veľmi dobre pochopí, že aj takéto na prvý pohľad maličkosti, pomáhajú pozostalým prežiť tú obrovskú bolesť.

Dnes už Jacqueline vie, že ak by Rosanna nezomrela, stala by sa babkou vnučky a volala by sa Lilly. Toto meno mala totiž Rosanna pre dcérku vysnívané. Pripravená však bola aj na chlapca. Veľmi sa jej páčilo meno Oscar. Keby nezasiahol krutý osud, možno druhým potomkom by bol zase chlapec. 

Rosanna čakala bábätko s priateľom Oliverom (28), s ktorým boli spolu štyri roky. Pred dvomi týždňami zdieľala na Facebooku snímku z 12-týždňového skenovania  a napísala, ako veľmi sa na bábätko teší. Vtedy ju sprevádzala milovaná mama Jacqueline.

V osudnú nedeľu bola Rosanna sama doma, lebo S Oliverom nežili v jednej domácnosti. „Poslala mi esemesku skoro ráno o 4.30. Napísala, že už je vyspatá. Hovorila s Oliverom a veľmi sa z toho tešila,“ opísala Jacgueline osudné okamihy. „Nebola chorá, ale v posledných dňoch sa sťažovala na mravčenie v rukách a boľavé nohy,“ uviedla. Nepripisovali tomu nejakú vážnosť, lebo nešlo o výrazné symptómy.

Keď sa v nedeľu ozvali Jacqueline Rosannine kamarátky, s ktorými bola dohodnutá, že ju prídu navštíviť, no neotvárala, utekala k jej domu. Všetky závesy boli zatiahnuté a na búchanie na okno nereagovala. Jacqueline spanikárila, zavolala Oliverovi, ktorý priniesol kľúč a spoločne vstúpili dnu.  Rosanna ležala v posteli. „Odokryla som ju a vedela som, že je preč. Prsty mala modré. Ľahla som si k nej a povedala jej, že ju milujem. Vyzerala, ako keby len spala. Srdce sa mi zlomilo pri pohľade na zúfalého Olivera,“ premieta si Jacqueline najhoršie chvíle v živote. Výsledky pitvy mladej ženy budú známe najskôr o tri mesiace. Rossanina rodina si však myslí, že ju zabila krvná zrazenina. Mravčenie v rukách a bolesť nôh by o tom mohli nasvedčovať.

„Jediné, čo kedy chcela, bolo byť mamou. Na prvom sono som s ňou bola 27. augusta. Pred tým bola nepokojná a povedala: ´Mami, čo keď tam dieťatko nebude?´ Keď sa objavilo na obrazovke, vybuchla do plaču,“ opísala Jacqueline nedávne šťastné chvíle.  „Jediné, čo ma drží pri živote je to, že Rosanna nie je sama, ale so svojim vytúženým dieťatkom,“ dodala.

Prečítajte si tiež:

Dieťa prežilo pri mŕtvej matke štyri dni vďaka chlebu s maslom

Mamina zomierajúca na rakovinu píše dcérke listy

Fotogaléria


Zdroj: az, daily record

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia