Pippa prezradila, ako sa udržiava počas tehotenstva vo forme

Pippa prezradila, ako sa
Ilustračné foto
Zdroj: Foto: Profimedia.sk
2018-09-12 00:45:04 |

Pippa Middleton, sestra vojvodkyne Kate, je počas celého tehotenstva aktívna. Vďaka častému pohybu a správne zvolenej fyzickej aktivite je aj krátko pred pôrodom úplne fit.

Pre tých, ktorí žijú v Londýne, nie je ničím až takým výnimočným stretnúť Pippu (35) brázdiť ulice na bicykli.  Nevzdáva sa ho ani teraz, keď už bruško naozaj nezakryje. Odborníci bicyklovanie tehotným ženám veľmi neodporúčajú, lebo  hrozí riziko pádu a smerujú ich skôr k takým aktivitám ako je plávanie či joga, Pippa si však verí a svojho dvojkolesového miláčika prevetráva aj v ôsmom mesiaci tehotenstva.

Vďaka slávnejšej sestre Kate, ktorá sa vydala za princa Williama a sobášu s miliardárom Jamesom Matthewsom, sa aj redaktorka Pippa stala celebritou a ostatným budúcim mamám radí, ako sa udržať v tehotenstve v dobrej fyzickej kondícii. Jej sa to podarilo vďaka tomu, že ani v tomto období sa nevzdala zdravého životného štýlu a aktívne sa venovala baletom inšpirovanému cvičeniu, ktoré spája tanec, posilňovanie a pilates, tzv. barrecore.

„Cítim sa ďaleko od baleríny, ale som odhodlaná nevyzerať ako tučniak s tackavou chôdzou a strašným držaním tela,“ napísala vo svojom stĺpčeku v časopise siete supermarketov Waitrose Middleton, pre ktorý pracuje. „Takže v tomto duchu som sa rozhodla neprestať ani v tehotenstve s tréningami inšpirovanými  tancom s prvkami posilňovania, ktoré zahŕňa malé izolované pohyby veľmi pozitívne vplývajúcemna lichotivý výzor svalov – alebo v to aspoň dúfam,“ napísala úprimne.

Barre, jemnejšia forma silového tréningu, zahŕňa pohyby odvodené z baletu, jogy a pilatesu. Rovnako ako je cvičenie výborné na formovanie svalov, pripisuje sa mu aj zlepšenie držania tela.

Pippa Middleton sa však nevenuje iba tomuto cvičeniu. Miluje tiež tenis a vo všeobecnosti je veľkou fanúšičkou športovania v tehotenstve. Často prezentuje jeho pozitívne účinky, ako „lepší  vývoj placenty, správny rast hmotnosti, menšie bolesti chrbta, posilnenie srdca a krvných ciev, celkovej fyzickej kondície a zníženie rizika gestačnej cukrovky.

Pippa neprezradila, kedy má termín pôrodu, očakáva sa však, že svoje prvé dieťa privedie na svet v októbri.

Prečítajte si tiež:

Štyri nepopierateľné výhody sexu v tehotenstve

Letné verzus zimné deti: Ako ich ovlyvňuje ročné obdobie

Fotogaléria


Zdroj: az

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia