Ako deti zvládajú školu podľa znamení?

Ako deti zvládajú školu
Ilustračné foto
Zdroj: thinkstock.com
2022-08-28 13:00:00 |

Prvý školský deň je tu o pár dní. Ak máte doma školáka, odhaľte s nami vďaka hviezdam študijné návyky jednotlivých znamení.

Podľa astrologického poradia je prvý v poradí Baran. Prečítajte si, aké najpravdepodobnejšie akademické danosti má vaše dieťa podľa osobnosti, ktoré sú jeho najsilnejšie a najslabšie stránky.

Nevnímajte tieto charakteristiky až príliš striktne. Ide o všeobecný popis typických čŕt podľa znamenia, každé dieťa je však iné a ako sa hovorí, výnimka potvrdzuje pravidlo...

1. Baran (21. marec - 19. apríl)

Keďže ide o prvé znamenie v zverokruhu, dalo by sa očakávať, že Baran bude prvý, kto má napísané domáce úlohy či prebalenú tašku.  V skutočnosti tvrdohlavého Barana ovláda najmä vášeň a ak to nie je náhodou práve vášeň pre učenie, nedonútite ho k tomu. Potrebuje správnu motiváciu. Ak si učiteľ uňho získa prirodzenú autoritu, má vyhraté. Baran potrebuje výzvy a prekážky, ktoré je potrebné zdolávať. Zlé známky ho ponižujú, takže na školu úplne „nekašle“, aj keď Barani nie sú vyslovene študijné typy.

2. Býk (20. apríl - 20. máj)

Ak niečo ovláda toto zemské znamenie naozaj dokonale, to je danosť zostať „pri zemi“ v každej situácii. Praktická povaha Býka robí z neho jedno z najzodpovednejších a najstabilnejších znamení z celého zverokruhu a je to jasne viditeľné aj v škole. Pre Býka nie je žiadna úloha príliš náročná alebo nezaujímavá. Je vždy spoľahlivý a schopný vidieť hodnotu v ľubovoľnej výzve alebo projekte, čo tomuto znameniu pomáha vyniknúť vo veľkých spoločnostiach, ako je obchod a ekonomika. Býci nenávidia, ak na nich učitelia vyvíjajú nátlak, vtedy sa naplno prejaví ich tvrdohlavá povaha a nikto s nimi nepohne.

3. Blíženci (21. máj - 20. jún)

Vzhľadom na to, že toto znamenie má dve odlišné stránky, Blíženci sú zvyčajne veľmi všestranní a schopní riešiť akékoľvek úlohy bez záťaže alebo problémov. Sú známi svojou zvedavosťou a intelektom, čo z nich v dospelosti robí vynikajúcich učiteľov a celoživotných bádateľov. Túžba učiť sa všetko možné má na svedomí občas až prílišný nepokoj Blížencov. Preto je u týchto žiakov veľmi vhodné smerovať ich pozornosť  na riešenie jednej úlohy, nie všetkých naraz.

4. Rak (21. jún - 22. júl)

Toto vodné znamenie si nepomôže, do každej úlohy dá všetky emócie. Pre svoju citlivú povahu môže mať problémy so začlenením sa do kolektívu, ktoré mu trvá dlhšie ako deťom narodeným v iných znameniach. Vyniká v aktivitách vyžadujúcich kreativitu. Raci sú bystrí, len na všetko potrebujú svoj čas a veľmi citlivý prístup.  

5. Lev (23. júl - 22. august)

Toto znamenie v sebe spája kreativitu a praktickosť, vďaka čomu uspeje takmer vo všetkých priradených úlohách. Letné deti sú výborné  v skupinových projektoch, a to najmä ako lídri, ale tiež ako vynikajúci členovia kolektívu pre svoj charizmatický a lojálny charakter. Spolužiaci ich milujú, s učiteľmi majú občas problémy. Ego má Lev totiž veľmi veľké a občas ho treba usmerniť. Autorita mu veľa nehovorí. Nejde o žiadneho bifľoša, ale školu zvláda bez väčších problémov.  V zošitoch a papieroch nemá nikdy poriadok, jeho úspech sa však skrýva v úžasnej vytrvalosti.

6. Panna (23. august - 22. september)

Panna je miláčikom učiteľov. Usilovnejšieho žiačika nenájdete. Typickou črtou Panny  je analytické myslenie.  Deti narodené v tomto znamení ľahko vyniknú v akomkoľvek predmete so vzťahom k vede, lebo Panna hodnotí aj tie najmenšie detaily. Je mimoriadne metodická a organizovaná, čo sa prejavuje aj mimo školy.  Neraz obetuje spoločenský život za lepšie akademické výsledky a stáva sa až príliš kritickou nielen voťi ostatným, ale aj voči vlastnému úsiliu a dosiahnutým výsledkom.

7. Váhy (23. september - 22. október)

Malá Váha je diplomatom od narodenia, vyhýba sa konfliktom a dokáže sa vždy dohodnúť tak so spolužiakmi, ako aj s učiteľmi. Aj preto sú tieto deti veľmi žiadané ako tímoví spoluhráči pri rôznych projektoch a v študijných skupinách. Na rozdiel od iných, Váha prirodzene kooperuje a teší sa kombinácii viacerých myšlienok a perspektív, z ktorých môže vzísť  jedinečný výsledok. Aj keď sú však Váhy spravodliví a diplomatickí jednotlivci, nemali by byť vedúcimi tímov. Vtedy sa necítia komfortne.

8. Škorpión (23. október - 21. november)

Aj keď Škorpión je výrazne ovládaný emóciami, je z neho výborný líder v akejkoľvek skupine a obvykle sa deti tohto znamenia prirodzene v triede presadia. Ak učiteľ pristupuje k takémuto dieťaťu z pozície moci, je zle nedobre. Jeho úctu si treba zaslúžiť. Škorpión si rád užíva všetko zakázané, takže bez ťaháka sa cíti nesvoj a jednoducho musí riskovať, že mu ho učiteľ nenájde. Navonok môže pôsobiť drzo či nevychovane. Žiaci narodení v tomto znamení sú veľmi vynaliezaví a asertívni. Sú tiež výborní pri objavovaní nových informácií.

9. Strelec (22. november - 21. december)

Zvedavosť tohto znamenia je neobmedzená a rozkladá sa snáď medzi všetky predmety. Strelec vždy nájde niečo nové a zaujímavé.  Klasický spôsob výučby nemá rád. Sedieť nad úlohami alebo učiť sa, to nie je to pravé orechové.  Sú to zvedavé, veselé a bezstarostné deti, ktorým nezáleží na tom, aby mali čisté jednotky alebo super hodnotenie. Zaujíma ich život. Nebojujte s nimi a nenúťte ich robiť niečo, čo nie je pre nich prirodzené. Neraz toho vedia aj viac ako učiteľ. Ak dostanú slobodu vyjadrovať sa svojimi slovami, dokážu zahviezdiť.

10. Kozorožec (22. december - 19. január)

Ďalšie zemské znamenie, ktoré vyniká zodpovednosťou. Kozorožec sa dokáže úžasne skoncentrovať na vyučovanie, je to typický študijný typ. Sú to vážne a veľmi prakticky zamerané deti. Do učenia ich netreba naháňať, robia to pre silne vyvinutú pracovnú etiku a zmysel pre disciplínu. Učitelia vedia, že svoju prácu urobia najlepšie ako vedia. Dávajú si záležať aj na príprave do školy a učenie nie je pre nich otrava.

11. Vodnár (20. január - 18. február)

Vodnár je najlepším sprostredkovateľom v každej skupine, pretože akceptuje rôznorodé názory a dokáže diskutovať. Toto vodné znamenie je výborným tímovým hráčom. Má vysoké ciele. Nemusí byť čistým jednotkárom, ale škola mu nerobí väčšie problémy. Ide si za svojim cieľom, ktorý má vytýčený už odmalička. Jeho práca možno nie je príliš systematická, vyznačuje sa neraz chaosom, ale svoje obvykle dosiahne.

12. Ryby (19. február - 20. marec)

Ďalšie vodné znamenie, ktoré je najintuitívnejšie z celého zverokruhu. Každá úloha alebo predmet ponúka niečo nové, čo môže skúmať. Ryba dokáže prepašovať trochu kreativity do štandardných úloh a v každom projekte vidí umelecký potenciál. Potrebuje autoritu, niekoho, kto jej dokáže preplávať školou s istotou. Vďaka silnej intuícii a vysokej inteligencii školu zvládajú Ryby bez problémov. Medzi spolužiakmi sú veľmi obľúbené.

Fotogaléria


Foto: gettyimages.com
Autor: © Zoznam/az

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia