Mamina zomierajúca na rakovinu píše dcérke listy

Mamina zomierajúca na rakovinu
Ilustračné foto
Zdroj: foto: facebook.com
2018-08-27 10:41:05 |

V školskej taške máš vreckovku s mojou vôňou, píše mladá mamina Sophie George z Essexu v jednom z odkazov pre dcérku, ktorá má zatiaľ iba jeden rok.

Ortieľ lekárov, ktorý si vypočula vo februári, je nemilosrdný. Mladá žena, ktorá sa vydala za muža svojich snov a pred rokom mu porodila dcérku, sa musela vyrovnať s faktom, že na mozgu jej našli nádor v štvrtom štádiu a zostávajú jej necelé dva roky života. Je to ďalší zo smutných a dojímavých príbehov, ktoré sa dotýkajú detí.

Po tom, ako lekári Sophii oznámili, že ju nedokážu vyliečiť, rozhodla sa napísať milovanej dcérke Marcii niekoľko dopisov spojených s dôležitými míľnikmi v živote – napríklad prvého školského dňa, svadby, tehotenstva a nezabudla ani na narodeninové želania. Statočná mama chce, aby bola blízko dcérky aspoň takto, i keď fyzicky to možné nebude. „Budem na Teba dávať pozor a chrániť ťa,“ uisťuje dcérku v listoch. Sophie dúfa, že jej odkazy prinesú Marcii úľavu v kľúčových okamihoch života.

V liste, ktorý si má dievčatko otvoriť v prvý školský deň, píše: „Drahá moja Marcia. Dnes je tvoj prvý deň v škole a aj keď mamička tu nie je, aby ťa držala za ruku a pobozkala ťa, keď pôjdeš do triedy, bude ťa pozorovať a ochraňovať. V školskej taške máš vreckovku, ktorú otecko nastriekal mamičkinou vôňou. Keď pocítiš strach, len k nej privoňaj, aby ti pripomenula mamu a všetko bude v poriadku.“ Okrem tohto nesmierne dojímavého odkazu pripojila poznámku, že niektoré deti v škole nemusia byť práve najmilšie a môžu sa jej napríklad posmievať, ale uisťuje je, že ona ju bude navždy nadovšetko milovať a nemá si z toho robiť ťažkú hlavu.

„Každý deň ma vystraší myšlienka, že už onedlho tu s ňou nebudem,“ povedala Sophie. Uvedomuje si, že v živote dcérky príde veľa chvíľ, kedy ju bude veľmi potrebovať a ona ju nebude môcť objať, utešiť, pohladkať . „Nemôžem urobiť nič viac, tak aspoň jej píšem tieto listy, v ktorých ju ubezpečujem, že ju budem chrániť,“ pridáva. Marciu opisuje ako veľmi energické a veselé dievčatko, ktoré rozdáva úsmevy na všetky na strany. „Každého svojou povahou rozosmeje,“ pousmeje sa na okamih utrápená mladá žena. Verí, že jej manžel Jay Godfrey (28), s ktorým sa zoznámila cez Facebook pred štyri a pol rokom, bude dcérke oporou a vychová z nej šťastnú mladú dámu, ktorá bude mať krásne detstvo aj napriek tomu, že mamina ju s najväčšou pravdepodobnosťou bude sprevádzať iba krátko.

Prečítajte si tiež:

Mladý otec náhle zomrel držiac v náručí 8-mesačného synčeka

Mama sa nedokáže odpútať od vraha svojej dcérky

 

Fotogaléria


Foto: facebook, pofimedia.sk
Zdroj: az

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia