TIP: „Gorali v Pieninách” už ôsmy rok

TIP: „Gorali v Pieninách”
Ilustračné foto
2018-08-17 16:30:53 |

Festival Stretnutie Goralov v Pieninách už tradične spája milovníkov ľudovej hudby i folkrockovej zábavy, ale najmä všetkých ľudí dobrej vôle. Zabavia sa nielen dospelí, ale aj deti.

Celodenný program ôsmeho ročníka úspešného festivalu sa uskutočnív sobotu 18. augusta 2018 v areáli kúpeľov Smerdžonka v Červenom Kláštore. Návštevníci sa môžu tešiť nielen na obľúbené hudobné skupiny a vynikajúcu atmosféru, ale aj na bohatý sprievodný program a tradičné gurmánske hody, ktoré okorenia toto výnimočné hudobno-zábavné folklórne podujatie.

Ľudová kultúra, tradície a hodnoty kultúrneho dedičstva (nielen) Goralov prináša aj tento rok cyklický festival dobrej ľudovej hudby a zábavy. Ako hovoria samotní organizátori: „Táto udalosť je prelomová v oblasti zachovania tradícií a kultúrneho dedičstva nielen Goralov, ale aj našich predkov. Každoročne vysoká návštevnosť potvrdzuje, že o udržiavanie ľudovej hudby, tradícií a zábavy má záujem naozaj veľa priaznivcov “ dodáva Štefan Kollár, manažér podujatia.

Celodenný festival odštartuje o 13.00 slávnostnou svätou omšou. Programom bude sprevádzať Štefan Hij, Štefan Kollár a ľudový rozprávač Jožko Jožka. Obľúbenú slovenskú skupinu Kollárovci si budú môcť návštevníci vychutnať až v dvoch vstupoch. V rámci hudobného programu ďalej vystúpia viacerí interpreti zo Slovenska, Čiech i Poľska.

Príďte si oddýchnuť a zabaviť sa pri speve i tanci do nádherného prostredia Pienin! Príjemná horská klíma, čistý vzduch a krásna príroda tvoria neodolateľnú kulisu tradičného „Stretnutia Goralov v Pieninách“.Viac informácií a kompletný program nájdete na www.stretnutiegoralov.com.

VYSTÚPIA:

KOLLÁROVCI (SK)
DESMOD (SK)
VAŠEK A VERONIKA ŘIHÁKOVI (CZ)
KAPELA GORALSKÁ CIUPAGA (PL)
DUO JAMAHA (SK)
KAREL PETERKA (CZ)
JOŽKO JOŽKA (SK)
FS MAGURA Z KEŽMARKU (SK)

Náš tip: Spojte príjemný deň so splavom Dunajca, určite to bude pre vás aj vaše deti nezabudnuteľný zážitok. 

Fotogaléria


Zdroj: az

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia