TRAPAS: v Číne zakázali Macka Pú, podobá sa na prezidenta

TRAPAS: v Číne zakázali
Ilustračné foto
2018-08-14 14:30:40 |

Novú disneyovku Christopher Robin v Číne premietať nebudú. Rozhodli o tom tamojšie úrady.

Nový Macko Pú je v Číne zablokovaný, lebo postavička sa podobá prezidentovi Si Ťin-pchingovi. I keď tento dôvod úrady oficiálne neuviedli, nikto o tom nepochybuje. Láskavý, ale rozmaznaný medveď sa v krajine stal symbolom nesúhlasu. Milá postavička, ktorú deti milujú, sa stala absolútne nežiaducou a akékoľvek zmienky o nej sú hneď vymazávané.

Porovnanie macka Pú s čínskym prezidentom sa prvýkrát objavilo  v roku 2013, keď Číňania počas návštevy svojho prezidenta v USA začali na sociálnych sieťach zdieľať fotku Baracka Obamu kráčajúceho po boku Si Ťin-pchinga. Tak nápadne pripomínali scénu z obľúbenej rozprávky, kde sa Pú prechádza s kamarátom Tigrom, že snímka sa šírila raketovou rýchlosťou. 

Postupne pribúdali ďalšie a ďalšie karikatúry, až sa úrady rozhodli proti „nebezpečnému“ mackovi Pú, ktorého považujú za nebezpečnú protivládnu zbraň, zakročiť. Vládni cenzori tak poctivo vymazávajú a blokujú všetky zmienky o "nebezpečnom" medvedíkovi.

Komunistická strana Číny to vníma ako snahu podkopať dôstojnosť prezidentského úradu a prezidenta. U nás nič podobné nehorzí a už čoskoro sa môžeme tešiť na premiéru. 

Prečítajte si tiež:

Takto naučíte deti disciplíne bez kriku a zákazov

​Takto by ste mali zareagovať, keď vás dieťa oklame

 

 

Fotogaléria


Foto: wikimedia commons.com, Financial Times
Zdroj: az

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia