ZÁZRAK: Bábätko počas nehody doslova vyletelo z matkinho lona

ZÁZRAK: Bábätko počas nehody
Ilustračné foto
Zdroj: Thesun
2018-08-01 10:30:56 |

Tak takýto pôrod je určite výnimočný. Nenarodené dieťatko náraz vymrštil z maternice počas havárky, pri ktorej mamička na mieste zomrela. Záchranári hovoria o zázraku.

Mama v 39. týždni tehotenstva zomrela po tom, ako sa nákladiak, v ktorom sa viezla, prevrátil na diaľnici. Pred tým, ako vyletela z auta a rozdrvili ju ťažké dosky uvoľnené z návesu, stihla porodiť dcérku. Šokovaní záchranári našli plačúceho novorodenca v neďalekej tráve. Nešťastie sa odohralo v juhovýchodnej časti Brazílie. Je to neuveriteľné, ale pupočná šnúra sa pretrhla počas nárazu a dievčatko bolo úplne zdravé. Momentálne je v intenzívnej starostlivosti na neonatologickom oddelení  nemocnice v meste Pariquera-Acu. Polícia a sociálni pracovníci sa snažia zistiť identitu matky, pri ktorej nenašli žiadne doklady.

Ako pre brazílsky denník A Tribuna uviedol záchranár Elton Fernando Barbosa, išlo o veľmi vážnu nehodu, pri ktorej zomrel jeden človek.  „Keď som tam prišiel, videl som, že vodič nákladného auta bol zranený a dostával prvú pomoc od lekárov. Hľadal som zosnulú osobu zakliesnenú pod drevom, ktorú nám nahlásili, keď som  počul detský plač. Tretia obeť však hlásená nebola,“ opísal. „Novorodenca som našiel niekoľko metrov od matky, bol doslova vypudený z maternice. Náraz bol taký silný, že mamine brucho sa roztrhlo a bábätko z neho vyletelo,“ spomína na hroznú tragédiu. 

„Dievčatko vyzeralo úplne zdravé, bolo bez škrabancov a za týchto okolností môžeme hovoriť skutočne o zázraku,“ je presvedčený. Ako dodal, napriek tragickým chvíľam, keď zomrela matka, to bolo veľmi emocionálne, lebo dokázali zachrániť dieťa. „Táto udalosť poznačila môj život. Nemyslím si, že niekedy sa stala takáto nehoda. Jeden život sme stratili, druhý sa zrodil,“ doplnil.

V nemocnici personál pomenoval dievčatko Giovanna, čo znamená chránená Bohom. „Je to naozaj pokojné bábätko, neplače a keď sa jej prihovárame, usmieva sa,“ povedala zdravotná sestra z nemocnice Solange Batista.

Vodiča kamiónu Jonathana Ferreireho, ktorého po ošetrení ešte v ten istý deň prepustili z nemocnice, obvinili zo zabitia. Tvrdí, že tehotnú ženu nepoznal, iba ju zobral do auta ako stopárku. Ak sa nepodarí zistiť jej identitu, dievčatko skončí v sirotinci.

Prečítajte si tiež:

Päť tipov, ako chrániť deti pred vypadnutím z okna

Hrôza v pôrodnici: Bábätku odtrhli hlavu

 

Fotogaléria


Foto: Thesun.co.uk
Zdroj: az

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia