Táto mama si neumývala vlasy 8 mesiacov. Pozrite sa na výsledok

Táto mama si neumývala
Ilustračné foto
Zdroj: foto. Instagram
2018-07-18 00:30:19 |

Ako najdlhšie ste vydržali bez umývania vlasov? Deň? Dva? Týždeň? Alebo 14 dní? No, osem mesiacov to asi nebolo...

Každý z nás počul o teórii, že ak si prestaneme umývať vlasy, po čase sa dokážu čistiť samé. To znie celkom dobre. Avšak prežiť to trápne obdobie, keď sú vlasy mastné, douzlené, polámané, no jednoducho všelijaké, len nie pekné, dokáže málokto.  Mama  Virginia Tapp sa rozhodla vyskúšať to a teraz tvrdí, že jej vlasy nikdy nevyzerali lepšie.

Virginia, ktorá je oddanou vyznávačkou prirodzeného štýlu života, si povedala, že sa vzdá šampónu, kondicionéra aj farieb na vlasy. Jej motivácia súvisí so životným prostredím. „Stručne povedané, rozhodla som sa tak preto, lebo chcem na svojom tele používať čo najmenej chemických látok a posielať ich do kanalizácie,“ vysvetlila. „Nie je to trochu zvláštne, že pri umývaní musíme použiť tri rôzne druhy mydla?" pýta sa.

Ako zvládla obdobie, než sa rozbehla samoočista vlasov? Hovorí, že počas šiestich mesiacov nevidela na vlasoch žiadnu výraznú zmenu s výnimkou malej mastnej škvrny na pokožke hlavy. Tej sa zbavila pomocou domácej medicíny. „Vyčistila som si pokožku lyžicou sódy bicarbony rozpustenej v šálke teplej vody," vysvetľuje. Aby zabránila vysychaniu vlasovej pokožky a lupinám, používala masku z banánu a surových vaječných bielkov. Odvtedy si vlasy umýva už iba teplou vodou.

„Vôbec sa mi neuzlia, nie sú mastné ani suché, nevoňajú po šampóne, ale ani nesmrdia. Voňajú jednoducho ako vlasy,“ dodáva. Virginia odporúča každému vyskúšať to. Starostlivosť o vlasy je teraz pre ňu veľmi jednoduchá, sú omnoho silnejšie a už si nevie ani predstaviť, že by sa vrátila k ich umývaniu šampónom. Po pol roku uvidíte ozajstné zmeny, tvrdí.

Prečítajte si tiež:

Volajú ju Einstein 2. Iné by sa jej ani nehodilo

Päť jednoduchých trikov a kilá pôjdu dolu

 

Fotogaléria


Foto: Instagram

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia