Toto bábätko pochovali zaživa. Nič pre slabšie povahy

Toto bábätko pochovali zaživa.
Ilustračné foto
Zdroj: independent.co.uk
2018-06-12 07:30:56 |

Novonarodené dievčatko bolo pochované pod zemou takmer osem hodín. Znie to ako zázrak, ale prežilo to a teraz sa v nemocnici zotavuje.

Keď 15-ročné domorodé dievča z brazílskej obce Canara dostalo kontrakcie, rodina ani nestihla zavolať pomoc a bábätko bolo na svete. Pri pôrode vraj spadlo na dlažbu, udrelo si hlavu a tak zomrelo. Keďže ani nezaplakalo, prababička Kutz Amin (57) rozhodla, že novonarodené dievčatko je mŕtve a treba ho hneď pochovať. Úradom to však nahlásiť zabudli. Aspoň takúto verziu predložila rodina polícii, ktorú anonym upozornil, že zakopali novorodenca.

Kde je pravda ťažko určiť. Podľa miestnych tradícií totiž naozaj rodina pochová zosnulého hneď bez toho, aby upovedomovali úrady. "Preskúmame, či ide o pokus o detskú pornografiu alebo si naozaj mysleli, že dieťa je mŕtve,“ uviedol štátny prokurátor Paulo Roberto do Prado pre agentúru AFP po tom, ako na základe anonymného udania bábätko pod zemou naozaj našli. Pochované bolo neďaleko ich domova  na území národného parku Xingu v štáte MatoGrosso, kde žije viacero domorodých kmeňov s vlastnými tradíciami a pravidlami.

Rodina s políciou spolupracovala a ukázala aj hrob. Policajti vykopali nahé dieťa ešte aj s pupočnou šnúrou, ktoré bolo zakopané asi v polmetrovej hĺbke. „Kopali sme jamu a odrazu sme počuli tlmený plač. Vtedy sme si uvedomili, že dieťa žije. Bol to neuveriteľný a úchvatný moment," povedal policajný šéf, podľa ktorého im nenapadlo, že by také niečo bolo vôbec možné. „Úplne nás to šokovalo. Dievčatko prežilo pod zemou dlhých osem hodín. Je to zázrak,“ dodal.

Rodina, ktorá novorodenca pochovala, patrí ku kmeňu Kamayura. I keď ich vysvetlenie, prečo bábätko zomrelo a prečo ho pochovali narýchlo, je v ich ponímaní logické, polícii sa nepozdáva. Dôvodom je nízky vek matky a to, že údajný otec odmietol dieťa uznať za svoje. Mladú mamu aj babku polícia zadržala a čelia obvineniu z pokusu o vraždu. V súčasnosti sú už obidve na slobode a čakajú na ortieľ, bábätko sa zotavuje v nemocnici a starostlivosť nad ním prevzal štát.

Prečítajte si tiež:

Bábätko naposledy pobozkal a nechal ho napospas osudu

Nahému novorodencovi v lese chýbali dve rebrá

Fotogaléria


Foto: independent.co.uk, metro.co.uk
Zdroj: hj

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia