Volajú ju Einstein 2.0. Iné by sa jej ani nehodilo

Volajú ju Einstein 2.0.
Ilustračné foto
2018-05-29 00:30:58 |

Sedemnásťmesačná Taylor dokáže vyčariť úsmev na tvári každému. Dôvodom je špeciálny UHS syndróm, ktorým trpel aj Albert Einstein.

Strapatá hriva, z ktorej trčia vlasy na všetky strany, to je snáď už symbolom najvýznamnejšieho vedca 20. storočia, ktorý má na svedomí teóriu relativity, zaslúžil sa o rozvoj kvantovej fyziky, mechaniky aj kozmológie.

Veru, aj tento fenomenálny fyzik mal svoje „trápenia“. Jedným z nich boli práve jeho na všetky strany rozlietané biele vlasy, ktoré sa nijako nedali učesať. Hovorí sa, že Einstein trpel syndrómom neučesateľných, resp. nekompatibilných vlasov, v angličtine známom ako uncombable hair syndrome.  

Príčinou tejto poruchy je mutácia v troch možných génoch. Zaujímavosťou je, že i keď rodičia nemajú a nikdy s neposlušnými vlasmi problémy nemali, môže sa u dieťaťa tento syndróm prejaviť. I keď „majitelia“ takýchto vlasov musia byť z ich neposlušnosti občas na prášky, v skutočnosti nejde o žiadnu nebezpečnú poruchu, ktorá by mala vplyv na celkové zdravie človeka.

Naopak, ľudkovia so svetlými strapatými vlasmi sú rozkošní. Presne ako Taylor McGowan, ktorú ľudia milujú. Známou sa stala vďaka profilu BabyEinstein 2.0 na Facebooku, kde jej mama zverejňuje milé fotky a opisuje ako sa s neposlušnými vláskami snažia vybabrať. Najskôr nevedeli o čo ide a vyskúšali vyše 15 rôznych prípravkov, no Taylorinu šticu sa im skrotiť nepodarilo. Až po návšteve lekárky sa dozvedeli, žedievčatko trpí reálne UHS a najlepšie bude naučiť sa so strapatými vlasmi fungovať.

Taylorina mama, 32-ročná Cara  hovorí, že napríklad pri návšteve v obchode ju ľudia zastavia aj deväť alebo desaťkrát. Väčšina z nich je priateľská, no nájdu sa aj takí, ktorí ju obviňujú, že dcérkine vlasy naschvál zosvetľuje alebo sa pýtajú, či jej prsty vopchala do elektrickej zásuvky, aby sa jej vlasy stáli na všetky strany. Kým spočiatku ju nemiestne poznámky zaboleli, postupne sa naučila ignorovať ich.

Rodina jedinečný vzhľad malej Taylor miluje a všetci ju volajú Einstein 2.0, lebo jej podoba s vedcom je nepopierateľná.  

Prečítajte si tiež:

Pamätáte si na vlasatého "medvedíka" Coxa? Takto dnes vyzerá

Rozkošnej Millie by háro bez fénu nevyschlo

Fotogaléria


Foto: Facebook.com
Zdroj: az

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia