To akože vážne? Niektorí otcovia tíšia bábätká takto

To akože vážne? Niektorí
Ilustračné foto
Zdroj: thinkstock.com
2018-04-25 00:30:09 |

Je to naozaj neobvyklé. Ale vraj nie až také ojedinelé. Nemenovaný otec sa na sociálnej sieti priznal, že keď nie je po ruke mama, ponúkne drobčekovi toto!

Nie, nejde o cumeľ, trochu medu, kôrku z chleba, šteklenie či bláznivé zvuky, na čo by bábätko mohlo reagovať zvedavosťou a zabudnúť na plač. Niekoľkotýždňovej dcérke v takejto situácii ponúkne svoju bradavku! Tvrdí, že ide o naozaj úspešný upokojovací manéver, ktorý radí vyskúšať aj iným otcom.

O tento trik sa podelil na sociálnej sieti Reddit a hneď spustil lavínu komentárov. „Po prvý raz som to urobil v zúfalstve, keď manželka musela na noc odísť a malá sa nevedela nijako utíšiť. Pomohlo to. Odvtedy ju takto utišujem vždy, keď treba,“ priznal.

Prekvapujúco, podobný trik poznajú viacerí otcovia. „Aj ja to robím. Ale zvyčajne moju bradavku nechce (žeby bola príliš chlpatá?). Ale niekedy, keď sa na ňu prisaje, zisťujem, že zažívam mätúcu zmes radosti zo spojenia otca s dieťaťom,“ opísal ďalší. Zároveň však prosí o radu, aké iné spôsoby na utíšenie bábätka ostatní poznajú. „Mimochodom, nemyslím, že by som chcel mať mlieko a dojčiť, je to pre mňa príliš zvláštny pocit,“ dodal.

Riziko, že by sa otcovi spustilo mlieko, je nulové. Naopak, u ženy sa môže spustiť laktácia aj vtedy, keď nerodila. Ale to je biológia, tú teraz neriešime. Treba však povedať, že veľa ľudí je z tejto metódy, slušne povedané, znechutených. „Môj manžel to chcel skúsiť. Vyhodila by som ho z domu, keby som videla našu dcéru zavesenú na jeho chlpatej bradavke,“ napísala jedna mama.

Iná pridáva historku zo skúsenosti jej muža, ktorý sa rozhodol priložiť si ich niekoľkotýždňového synčeka: „Keď sa malý prisal, skrútilo ho od bolesti a nikdy viac to už skúšať nechcel.“

„Podľa mňa to vôbec nie je divné, skôr rozkošné,“ znie názor ďalšej mamy.

„Nepovažujem to za bežné, ale kto z nás má právo súdiť niekoho iného a hovoriť čo je správne a čo nie? Ak to zaberá, tak v tom nevidím problém,“ napísala iná.

„Ja si myslím, že je to zvláštne. Dieťa predsa nedostáva mlieko od otca... Plus chlpaté bradavky. To predsa nemôže nikoho upokojiť,“ znechutil tento trik jednu z mám.  

Suché dojčenie v skutočnosti nie je úplne nezvyčajnou technikou. Používajú ho dokonca aj matky, ktoré z nejakého dôvodu nemajú mlieko. Zatiaľ čo prax na západe nie je na takéto niečo zvyknutá, napríklad muži afrického kmeňa Aka takto vždy „dojčia“ svoje deti v čase, keď sa ženy vyberú na lov.

Prečítajte si tiež:

Mama stále dojčí päťročnú dcéru, manžel jej fanúšikom nie je

Tieto tri chyby robia najčastejšie otcovia batoliat

 

Fotogaléria


Foto: thinkstock.com
Zdroj: az

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia