Úžasné: Bábätko sa narodilo 4 roky po smrti rodičov

Úžasné: Bábätko sa narodilo
Ilustračné foto
Zdroj: AsiaWire
2018-04-20 08:30:33 |

Toto sa nevidí každý deň. Po tom, ako mladí manželia zomreli pri autonehode, sa narodilo bábätko z ich zmrazeného oplodneného embrya.

Shen Jie a jeho manželka Liu Xi dúfali, že sa stanú rodičmi vďaka oplodneniu in vitro (IVF). Bohužiaľ, ich plány na krásnu budúcnosť zmarila tragická nehoda v čínskom meste Yixing, pri ktorej obaja zomreli. Ich rodičia sa rozhodli urobiť všetko pre to, aby ich životy pokračovali v dieťatku. I keď to nebolo úplne jednoduché, nakoniec im súd splnenie tohto želania umožnil. Využili štyri oplodnené embryá a najali si náhradnú matku z Laosu v juhovýchodnej Ázii, aby dieťa vynosila.

„Stále sa usmieva, oči má úplne rovnaké ako moja dcéra, ale celkovo sa viac podobá na otecka,“ povedala šťastná babička, mama Liu Xi Hu Xingxianová. Meno chlapca nezverejnili, ale všetci ho volajú Tiantian, čo v mandarínčine znamená „sladký“. Narodil sa vlani v decembri , viac ako 4 roky po smrti rodičov v marci 2013.

Embryá boli zmrazené pri teplote -196 ° C v kvapalnom dusíku v nemocnici v Nanjingu. Starí rodičia plánujú raz vnukovi povedať, čo sa stalo s jeho rodičmi. Kým však dospeje do veku, keď to bude schopný pochopiť, ho nechajú v tom, že žijú v zámorí. „Raz mu ale určite povieme, čo sa stalo. Inú možnosť nemáme,“ citujú médiá starého otca.

Keďže náhradné materstvo je v Číne nelegálne, starí rodičia museli hľadať odbornú lekársku pomoc v zahraničí. Ešte pred tým vybojovali právnu bitku, lebo Čína nemá precedens pre rodičov párov, ktorí zdedili embryá svojich detí.

Embryá boli prevezené do Laosu autom pripevnené na sedadle, pretože žiadna komerčná letecká spoločnosť nemôže na palube prevážať nádobu s tekutým dusíkom. Tam vložili embryo do maternice náhradnej matky, kde je to legálne a pôrod prebehol v Číne.

Prarodičia dieťaťa museli odovzdať vzorky krvi a podstúpiť testy DNA, aby dokázali, že ide o ich vnuka a jeho rodičia boli čínskymi občanmi. Inak by dieťa nezískalo občianstvo. Predpokladá sa, že dieťa budú vychovávať starí rodičia.

Prečítajte si tiež:

Emma sa narodila z 24 rokov zmrazeného embrya

Narodilo sa bábätko, ktoré má troch biologických rodičov

Fotogaléria


Foto: Asian Wire
Zdroj: az

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia