Mama sa nedokáže odpútať od vraha svojej dcérky

Mama sa nedokáže odpútať
Ilustračné foto
2018-04-05 00:30:27 |

Za obsedantný označili odborníci vzťah mladej mamy Catherine k exvojakovi Gordonovi, ktorý hrubým fyzickým zaobchádzaním zabil jej päťmesačnú dcérku.

To, keď lekári našli matku pri dôvernostiach s priateľom v nemocničnej izbe vo chvíli, keď jej prišli oznámiť, že jej dcérku idú odpojiť od prístrojov, ich šokovalo. Práve on mal totiž jej život na svedomí.

Catherine Davidsonová a jej priateľ Gordon McKay (38) sa od seba odtrhli vo chvíli, keď do izby vstúpil policajt v sprievode lekárskeho tímu, aby im oznámili, že päťmesačná Hayley zomiera a nedokážu jej nijako pomôcť. Dievčatko utrpelo katastrofálne krvácanie do mozgu po tom, ako ňou bývalý vojak Gordon opakovane silno triasol, keď sa o ňu chvíľu staral 14. februára 2016.

(Gordon McKay)

Keď Catherine dostala na Valentína pred dvomi rokmi krátko po 11.00 textovú správu, aby čo najrýchlejšie prišla ku Gordonovi bývajúcemu len o pár domov ďalej,  neváhala a rýchlo išla odviezť dve staršie dcéry k ich babke. Najmladšiu Hayley mu dala na starosti. Keď sa si po hodine vrátila, našla ho pri dievčatku, ako sa mu snaží nahmatať pulz. Keď sa spýtala, čo sa stalo, kázal jej rýchlo volať sanitku. Tvrdil, že si odskočil do sprchy a keď sa vrátil, najprv sa divne skrúcala a potom prestala reagovať. Záchranári prišli na miesto do siedmich minút, Hayley bola úplne bledá a vôbec nereagovala.

(Hayley)

Muž priznal, že dievčatko tri alebo štyrikrát potriasol tak, že ho držal za ramená. Na základe röntgenových snímok lekári zistili u bábätka silné krvácanie do mozgu s významnou traumou hlavy a typom poranenia typicky spôsobeného trasením dieťaťa. Po tom, ako 17. februára prístroje ukázali, že mozgové kmeňové bunky nepotvrdili žiadnu aktivitu, rozhodli sa Hayley odpojiť od prístrojov.

(Catherine Davisová)

Bohužiaľ, drobček za svoj krátky život zažil omnoho viac zlého. Lekári našli na telíčku mnoho stôp po hrubom zaobchádzaní a zistili, že na Nový rok bolo prijaté v nemocnici so zlomenou rukou. Vzťah Catherine a Gordona bol v tom čase v začiatkoch a tak tvrdili, že išlo o nehodu. Skeny dokázali, že pred februárovým úmrtím však mala Hayley zlomenín a pomliaždenín po celom tele ešte viac a vznikli v rôznych časoch.

Šokujúce je, že bývalý vojak čelí trestu odňatia slobody za vraždu jej dcérky, no Catherine sa ho nevie vzdať. Všetkých prekvapuje, že sa viac zaujíma oňho a snaží sa ho z obvinení „vysekať“ namiesto toho, aby si uvedomila, čo sa stalo. Aj vtedy, keď Hayley zomierala, prejavovala väčšiu starosť o partnera ako o ňu.

(dom, v ktorom Hayley s mamou a sestrami bývala)

Advokátka Jane Farquharsonová poukázala na policajné vyhlásenie, v ktorom styčný dôstojník opísal, ako museli prerušiť „dôvernosti“ medzi Catherine a Gordonom vo chvíli, keď prišli oznámiť odpojenie dievčatka od prístrojov.  Ako sa v správe dodáva: „V čase smrti Hayley pani Davidsová držala svoju dcéru v náručí. Po pár minútach povedala, že už stačilo, lebo potrebuje byť s pánom McKayom.“ Farquharsonová konštatovala, že u Catherine sa po rozchode s otcom dievčatka vyvinul "obsedantný" vzťah s bývalým vojakom. I keď dvojica poprela užívanie drog, súdne testy preukázali, že im holdujú a kolovali im v krvi aj v deň, keď Gordon dievčatkom triasol tak silno, až ho zabil.

O tom, ako naloží ďalej so svojim životom, musí už rozhodnúť Catherine. Jej Gordona, ktorého sa nedokáže vzdať ani po tom, ako jej zabil dieťa, totiž veľmi, ale veľmi dlho neuvidí.

Prečítajte si tiež:

Otrasné: Matka klamala, prečo jej deti museli zomrieť

Krutý otec odložil v mrazoch bábätko na ulici

Fotogaléria


Foto: Facebook.com
Zdroj: az

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia