Pomôžte slovenským kravám, "adoptujte" si s deťmi jednu

Pomôžte slovenským kravám,
Ilustračné foto
Zdroj: foto:tlačová správa
2018-03-24 00:29:51 |

Trávi vaša ratolesť priveľa času za počítačom a vás to neskutočne rozčuľuje? Aj vo virtuálnom svete možno čas prežiť zmysluplne – napríklad hrou s virtuálne adoptovanou kravičkou...

Počuli ste už o zaqujímavom projekte"Adoptuj kravičku", ktorý ešte vlani na jeseň odštartoval Mliečny fond? Slovenskí poľnohospodári dali vďaka nemu k dispozícii  na adopciu vyše 10 000 kravičiek. Spolu s vaším dieťaťom si môžete vybrať tú svoju vo fotogalérii na webstránke www.adoptujkravicku.sk. K dispozícii je na nej aj mapa s názvami mliečnych fariem, ktoré sa do celoslovenskej kampane zapojili – je ich vyše 50 a určite nájdete jednu vo svojom kraji či priamo v blízkosti vášho bydliska. Potom už len stačí nakúpiť mlieko a mliečne výrobky pôvodom zo Slovenska a zadať vo web aplikácii čiarové kódy z nich. Zoznam mliečnych výrobkov zapojených do projektu nájdete tiež na webe. Za 10 čiarových kódov môžete mať „vlastnú“ kravičku, no žiadnych starostí sa netreba obávať.

Potvrdením adopcie je Rodný list kravičky, ktorý systém vygeneruje každému „adoptívnemu rodičovi“. Je na ňom uvedené meno, aké ste kravičke vybrali, deň jej narodenia a miesto - ozajstná slovenská farma, kde žije. Odo dňa adopcie bude kravička fiktívne „vaša“ a dieťa sa s ňou môže hrať v nekonečnej hre. Po zadaní ďalších EAN kódov získa fiktívne dukáty, vďaka ktorým vie kravičke nasadiť módne okuliare, nakŕmiť ju, učesať alebo poslať na dovolenku. Spokojnosť kravičky vyjadruje „šťasťomer“. Jedenkrát v roku ju môžete osobne navštíviť priamo na farme a na vlastné oči sa presvedčiť, že sa o ňu naďalej s láskou starajú slovenskí farmári. Informácie nájdete na FB stránke projektu, kde sa možno zapojiť do zaujímavých súťaží o pekné ceny.

Vďaka kampani sa deti aj široká verejnosť zoznámia s podmienkami slovenských poľnohospodárov a vytvoria si vďaka tomu pozitívny vzťah ku kravám, ktoré nám dávajú mlieko. Koordinátormi projektu sú Slovenský zväz prvovýrobcov mlieka a Slovenský mliekarenský zväz. 

Prečítajte si tiež:

Málo aj veľa jódu má na svedomí tieto vážne zdravotné komplikácie

Týchto 5 dôležitých vitamínov potrebujú deti pre svoj vývoj


Foto:tlačová správa
Zdroj: az

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia