Jarné inšpirácie na veľkonočný stôl

Jarné inšpirácie na veľkonočný
Zdroj: foto: kik-textilien.com
2018-03-18 13:30:11 |

Tohtoročnej jari a blížiacim sa veľkonočným sviatkom dominujú pastelové farby. Vyrobte si vlastnú dekoráciu, mramorové vajíčka a môžete vyskúšať aj recept na cheescake.

Jemné odtiene žltej, zelenej, či ružovej určite pristanú nielen prírode, ale i vášmu domovu. Nastal čas, privolať jar a privítať ju doma tými najkrajšími farebnými variáciami a dekoráciami.

Jednoduché veľkonočné prestieranie - zajačik zo servítky

Potrebujeme:

servítky, povrázok alebo stužku, vajíčka

Postup:

Servítky poskladáme na asi 2 cm široký pás, do ktorého vložíme vajíčko a nad ním ho zaviažeme. 

Mramorové vajíčka

Potrebujeme:

vyfúknuté vajcia, laky na nechty (nie rýchloschnúce!), jednorazovú nádobu na vodu, špáradlo, jednorazové rukavice

Postup:

Do nádoby napustíme vlažnú vodu (nesmie byť príliš teplá ani príliš studená), nakvapkáme lak na nechty (ak chceme farebný vzor, tak pokojne viac farieb naraz), špáradlom vytvoríme mramorový vzor a v rukaviciach ponoríme vajce tak aby sa naň preniesol pripravený vzor. Nakoniec ho necháme vysušiť. 

Mrkvový cheesecake v pohárikoch

Potrebujeme:

na cesto - 300 g nastrúhanej mrkvy, 150 g trstinového cukru, 180 g hladkej múky, 2 vajcia, 120 ml oleja, 1 čl mletej škorice, 1/2 čl prášku do pečiva , štipku soli

na krém - 250 g jemného tvarohu, 250 g krémové syra alebo mascarpone, asi 100 g práškového cukru (podľa chuti), kôra z jedného alebo dvoch (chemicky neošetrených) pomarančov

Postup:

Najskôr si očistíme a najemno nastrúhame mrkvu. V mise vyšľaháme vajcia s cukrom, pridáme olej, pripravenú mrkvu a všetky sypké ingrediencie, ktoré zapracujeme už ručne. Vznikne nám hustejšie cesto, ktoré nalejeme do formy a dáme piecť na približne 35-40 minút do rúry vyhriatej na 180 stupňov. 

Na krém iba vymiešame všetky ingrediencie a keď je cesto vychladnuté, rozmrvíme ho na spodok pohárikov, pridáme vrstvu krému, navrch ešte trochu omrviniek z cesta a necháme odležať v chladničke.

Inšpirácie priniesla mladá slovenská bloggerka Rebeka Dostálková, známa ako Fresshion v spolupráci s KiK.

Mohlo by vás tiež zaujať:

Veľkonočné inšpirácie: Už je tu čas rozmýšľať nad veľkonočnými dekoráciami

Veľká noc vo svete: Čo robia deti?

Fotogaléria


Foto: kik-textilien.com
Zdroj: az

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia