Mamu obviňuje zo zneužívania syna jej vlastná mama

Mamu obviňuje zo zneužívania
Ilustračné foto
Zdroj: thinkstock.com
2018-03-16 00:30:00 |

Tak toto je postavené na hlavu. Jedna mamička sa na internete posťažovala na vlastnú mamu, ktorá sa snaží z nej urobiť monštrum zneužívajúce dieťa.

Rodičia sú obvykle tými, na koho sa potomkovia môžu obrátiť pre radu a oprieť sa o nich. V niektorých prípadoch to tak však nie je a namiesto podpory sa im dostane opovrhnutia, výsmechu alebo, ako v tomto prípade, dokonca veľmi vážneho obvinenia. V diskusnej skupine Mumsnet o tom napísala jedna z mamičiek, ktorú zaujíma, čo si o správaní jej mamy myslia ostatní. Ako vysvetlila, s 11-mesačným synčekom žije sama, ešte stále ho dojčí a spávajú spolu. To je tŕňom v oku pre jej mamu, podľa ktorej to nie je normálne a dcéru obviňuje z toho, že jej vnúčika zneužíva.

Mama mi opakovane zdôrazňuje, že malého zneužívam,“ píše. „Podľa nej je strašné, že ho ešte stále dojčím a spávame spolu v posteli. Tvrdí, že dieťa v takomto veku by už malo spávať samo v detskej izbe,“ doplnila a zdôraznila, že hovorí o ani nie ročnom bábätku. Ako dodala, sama už uvažuje o tom, že synčeka odstaví, no chce to urobiť pomaly a nenásilne.

„Som osamelý rodič, ktorý pracuje z domu a ja aj dieťa sme šťastní,“ zdôrazňuje. Pripúšťa však, že občas to nie je ľahké a matkine reči ju veľmi trápia. „Ja jednoducho nechápem, ako môže niečo takéto hovoriť a naozaj ma to znepokojuje,“ napísala. Určite nie je ľahké čeliť kritike od rodičov, v čomkoľvek, no skutočnosť, že táto mama vychováva dieťa sama, robí obvinenia zo strany jej matky ešte horšími.

„Pošli ju niekam!“, „Povedz jej, aby odišla a nerozprávaj sa s ňou,“ alebo „Úplne ju ignoruj a riaď sa podľa seba,“ takto znejú rady od diskutujúcich na stránke. Nikomu z nich sa nezdá vôbec divné, že syna dojčí a spáva s ním. Za choré považujú skôr obvinenia babky, ktorá podľa nich na vzťah dcéry so synčekom žarli. 

Prečítajte si tiež:

Zahanbená mama sa nevie pozrieť učiteľke do očí

Na dámske alebo na pánske: kam s malým dieťaťom?


Foto: thinkstock.com
Zdroj: az

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia