Dvojičky, ktoré sa nepodobajú

Dvojičky, ktoré sa nepodobajú
Ilustračné foto
Zdroj: profimedia.sk
2018-03-13 11:20:44 |

Desaťročné sestry Biggsové z anglického Birminghamu nielenže nevyzerajú ako dvojičky, ale vlastne ani ako pokrvné sestry. Jedna je totiž biela a druhá hnedá.

Marcia a Millie Biggs sa narodili 3. júla 2008 matke kaukazského pôvodu a otcovi Jamajčanovi. Spočiatku sa podľa rodičov aj celkom podobali, ale asi od 10. mesiaca ich pokožky začali mať výraznejšie farby. „Prvú zmenu sme si všimli u Millie. Začala byť omnoho tmavšia ako dovtedy,“ opísal otec Michael Biggs pre Good Morning America.

„Nikdy sme to neriešili, len sme to prijali,“ povedal pre časopis National Geographic, ktorého aprílové číslo bude venované práve fenoménu rozdielnych dvojičiek. Dievčatá sú pre svoju odlišnosť od útleho detstva stredobodom záujmu všade, kde sa objavia.

„Keď som ich bola po narodení kočíkovať a ľudia sa pozreli do kočíka, oči im behali z jednej na druhú a nechápavo sa pýtali, či sú to naozaj dvojičky,“ spomína na začiatky mama Amanda. Aj po kladnej odpovedi boli ľudia v šoku a mali potrebu pripomenúť, že jedno bábätko je hnedé a jedno biele. „Áno, je to genetické,“ odpovedala im. Ako hovorí, nemala im to za zlé, nie je bežné vidieť dvojičky rôznej rasy. Napriek rozdielnej farbe pleti neboli ľudia k dievčatám nikdy nepriateľskí.


Mohlo by vás tiež zaujať: Dvadsať fascinujúcich faktov o dvojčatách


Marcia má svetlú pleť, modré oči a blonďavé vlasy, zatiaľ čo Millie je tmavá s hnedými očami a čiernymi vlasmi. Na prvý pohľad je jasné, že Marcia je po mame a Millie po otcovi. Dievčatá sú rozdielne nielen fyzicky, ale aj povahovo. Podľa odborníkov sa takéto niečo vyskytuje asi v jednom zo 100 prípadov neidentických, tzv. bratských dvojičiek. Tie sa narodia vtedy, ak dve samostatné vajíčka oplodnia dve spermie.

„Niekedy ľudia neveria, keď hovoríme, že sme dvojčatá. Myslia si, že klameme a sme len kamarátky,“ uviedli dievčatá, ktoré sú naozaj aj najlepšími kamarátkami pre Good Morning America.

Prečítajte si tiež:

Toto sú najkrajšie dvojčatá na svete

Príbeh napísaný životom: Jessica otehotnela počas tehotenstva

 

Fotogaléria


Foto: profimedia.sk, repro
Foto: YouTube.com
Zdroj: az

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia